Mirjam Björklund. Arkivbild.
Mirjam Björklund. Arkivbild. Bild: Anders Bjurö/TT

Björklund om tuffa tiden: "Hade cysta på halsen"

Den svenska tennisspelaren Mirjam Björklund har de senaste året haft det minst sagt motigt. I februari tvingades hon göra en operation för att få bort en cysta på halsen.
– Jag har haft ett tufft år, säger hon.

ANNONS

Efter US Open i juli ifjol fick Mirjam Björklund problem med en fot som höll henne borta i flera månader – och i februari tvingades hon till en operation.

– Jag hade en cysta på halsen som var femton centimeter åt ena hållet och tio åt det andra. Jag har gått och dragits med den senaste fyra-fem åren och inte velat göra något och därför skjutit fram det, berättar Björklund för Helsingborgs Dagblad, och fortsätter:

– Läkarna sa att jag kunde tömma den en gång, kom vätskan tillbaka skulle jag ta bort den. Jag tömde den åtta gånger för att jag ville kunna spela och inte ta en paus.

ANNONS

Efter flera år med cystan valde Björklund alltså i februari att äntligen genomföra operationen.

– Eftersom jag redan hade varit borta fyra månader för foten kände jag att jag kunde ta två till för halsen och bli av med cystan en gång för alla.

På tisdagen gjorde Björklund comeback när hon klev ut på Båstads centercourt. Där blev det dock respass direkt: förlust med 4–6, 2–6 mot Darja Semenistaja, Lettland.

ANNONS