Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: PASCAL MULLER
Bild: PASCAL MULLER

Björn Borg lämnar Sverige – drar till Kap Verde

Coronaviruset fortsätter att spridas över världen och i Sverige. Då väljer Björn Borg, 63, att lämna Sverige och flyttar i stället till Kap Verde – ön där det inte finns ett enda coronafall.

Det började i Kina och därefter har coronaviruset spritt sig över Europa och stora delar av världen. Något som gjort att tävling efter tävling ställts in i sportens värld. Däribland slutspelet i SHL som ställdes in under söndagen.

– Det är klart att det är tufft att avbryta säsongen så här men hockeyn är ju en ganska liten grej med tanke på det här världsproblemet vi står inför just nu, sa Joel Lundqvist under söndagen.

Flera stora stjärnor har drabbats av coronaviruset.

När Mikel Arteta, tränare för Arsenal testade positivt för viruset gick det snabbt för Premier League att skjuta upp säsongen. Den svenske landslagsmittfältaren, Albin Ekdal, har även han åkt på viruset.

”Tack för all omtanke. Jag känner mig redan bättre efter några dagars vila. Jag hoppas att alla tar den här sjukdomen på allvar. Om du har minsta symtom, stanna hemma. Lyssna på myndigheterna och gör allt du kan för att minska spridningen av viruset. Det kommer hjälpa oss att skydda de sjuka och de äldre. Till sist vill jag tacka alla inom sjukvården som gör ett heroiskt jobb”, skrev han på Twitter.

Borg lämnar Sverige

Många har även valt att isolera sig själva.

Cristiano Ronaldo har åkt till ön Madeira efter att lagkamraten Daniel Rugani fått viruset.

Italienska medier uppgav i helgen att Zlatan Ibrahimovic hade lämnat Italien i ett privatjet och flugit hem till Sverige.

En som däremot valt att lämna Sverige är tennisikonen, Björn Borg.

Han har tillsammans med sin fru valt att byta Sverige mot Kap Verde där paret har ett hus sedan tidigare. Kap Verde är dessutom ett av få ställen som inte har ett enda rapporterat fall av corona.

”Det är bättre att vara på en ö. Ta hand om er alla. Vi är väldigt lyckligt lottade att ha ett hem i Kap Verde, vi är alltid ute och nära havet", skriver paret på Instagram om beslutet att lämna Sverige.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.