Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Björgen: Törs knappt smörja in rumpan på sonen

Johaug-skandalen har slagit ner som en bomb i skidvärlden och har skakat det norska landslaget rejält. Marit Björgen berättar för NTB att hon nästan blivit paranoid efter landslagskollegans positiva dopningstest. - Jag törs knappt smörja in rumpan på sonen.

Att skidstjärnan Therese Johaug åkte fast för dopning efter att ha använt en salva på läpparna mot brännskador har fått de norska landslagskollegorna att vara extra försiktiga med alla former av hälsopreparat.

- Man blir ju lite paranoid, för jag törs knappt smörja in rumpan på Marius, säger Marit Björgen om sin tio månader gamla son.

Björgen säger till NTB att det som är skrämmande är att det som hände Johaug, som fick en salva innehållande en anabol steroid av landslagsläkaren, hade kunnat hända henne.

- Jag har ju aldrig några garantier för att det inte kan hända mig. Jag har varit med i det här i 20 år och litar på hälsoteamet runt om mig. Men människor kan göra fel.

Marit Björgen tävlade inte förra säsongen då hon var gravid och födde sin son. Hon berättar för VG att hon dopningstestades under det pågående landslagslägret i Val Senales i Italien för några dagar sedan och att det dessförinnan var sju månader sedan hon fick en påhälsning av en dopningstestare.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.