Björgen hyllar Kalla: "Hon var för stark"

Tidernas främsta skidåkare hyllade sin svenska konkurrent efter OS-silvret i skiathlon.
– Jag är glad att hon tog guldet, säger Marit Björgen om sin vän Charlotte Kalla.

ANNONS
|

Marit Björgen blev historisk efter sitt silver i skiathlon. Det var hennes elfte OS-medalj, vilket är fler än någon annan kvinnlig olympier. Men Björgen väntar med att räkna medaljer.

– Jag har inte tänkt på det så mycket. Det är mitt sista OS, säkerligen, men jag måste fokusera på att göra bra tävlingar. När jag är klar kan jag se tillbaka på hur många medaljer jag har, säger hon.

LÄS OCKSÅ: "Det är knappt så man tror det är sant"

Det blev som väntat en kamp mellan henne och Charlotte Kalla. Och precis som tidigare under säsongen var det svenskan som var starkast. Kallas mäktiga ryck med tre kilometer kvar blev avgörande.

ANNONS

– Jag visste att hon skulle försöka attackera i det området. Jag försökte hålla koll på henne och jag försökte följa efter, men det var för många tjejer i vägen. Så hon fick någon meter tidigt, och då visste jag att det skulle bli svårt. Jag kämpade hårt för att komma ikapp, men hon var för stark, säger Björgen.

LÄS OCKSÅ: Charlotte Kalla tog Sveriges första OS-guld

Björgen nöjd trots missat guld

Hon var glad efter loppet, nöjd med sin silvermedalj – och unnade Charlotte Kalla guldet. De två har tränat ihop och en norsk journalist frågade vem som egentligen tjänat mest på det.

– Det får ni fråga Charlotte också, men jag tror att hon känner att det varit intressant att träna med oss. Och Charlotte är en väldigt god vän till mig, så jag är väldigt glad för henne. Hon har varit starkast i år och jag visste att hon skulle bli svårslagen i dag. Jag är glad att hon tog guldet, säger Björgen.

ANNONS