Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Björgen: "Avstängningen är djupt orättvis"

Therese Johaug missar OS i Pyeongchang nästa år efter att dopningsavstängningen fastställts till 18 månader under tisdagen. Ett beslut som upprör hennes lagkamrat Marit Björgen. – Jag menar att längden på avstängningen är djupt orättvis, säger hon enligt VG.

Det norska landslaget kommer att åka till OS i Pyeongchang, Sydkorea, utan Therese Johaug.

Det står klart efter att idrottens skiljedomstol (Cas) offentliggjort sitt beslut under tisdagen. Ett beslut som upprör Johaugs landslagskollega och längdikonen Marit Björgen.

– Jag menar att längden på avstängningen är djupt orättvis, säger Björgen till VG.

– Jag är förtvivlad över att Therese får betala ett så högt pris i en sak där hon är betrodd på alla punkter. Detta visar att rättssäkerheten för oss utövare är väldigt sårbar.

Björgen kommer nu att hjälpa Johaug i kampen om att komma tillbaka till tävlandet igen, där VM i Seefeld 2019 är nästa mästerskap som Jouhag kan medverka i.

– Hon har sagt att hon vill komma tillbaka så då får man hjälpa henne med det och stötta henne. Det är klart att det blir tuffa dagar och tuffa månader för henne nu. Men hon har sagt att hon vill komma tillbaka och vara med i Seefeld. Det är klart att det är långt kvar tills dess men är det någon som klarar det så är det Therese.

 

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Alexander Olausson guidar till den bästa sporten vid sidan av eliten. För att anmäla dig behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt. Anmäl dig här.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.