Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bjärsmyr lårskadad - igen

Mattias Bjärsmyr utgick lårskadad i halvtid mot HJK Helsingfors. Efter matchen gav IFK Göteborgs lagkapten dock ett förhoppningsfullt besked. – Det känns inte som att något är sönder, för jag vet hur det känns, säger mittbacken.

IFK Göteborg fick en tung start på Europa League-kvalmötet mot HJK Helsingfors. Efter 0-0 i halvtid var det finländarna som var målbäst efter paus och vann matchen med 2-1. Mattias Bjärsmyr startade som vanligt i den blåvita backlinjen, men det blev bara en halvlek för lagkaptenen. 

I paus tvingades han utgå med en känning i baksidan av vänster lår. 

– Efter en halvtimma eller något så började jag känna att det krampade till i låret varje gång jag satte ned stödjebenet. Eftersom det var samma lår som jag skadade mot Malmö tidigare i våras valde läkarteamet att det var bäst att plocka av mig. 

På sista träningen innan kvällens match avslutade Bjärsmyr med att köra lite lugn jogging vid sidan om. Just på grund av att han hade haft lite krampkänningar i låret under tidigare matcher. 

– Det är samma lår, men nu kom det mer specifikt än innan.  

Under morgondagen ska Bjärsmyr röntgas och han är själv är dock förhoppningsfull om att det inte ska vara något allvarligt. 

– Det känns inte som att något är sönder, för jag vet hur det känns. 

Han hoppas kunna vara redo för spel snart igen. 

– Men sedan är det så klart en avvägning när det är som det är nu. 

Tobias Hysén fick också en skadekänning och blev därför utbytt i slutet av matchen. 
– Han fick en blödning på höger höft i den första matchen mot polackerna, som gick över ganska fort, men när han gjorde en vridning kände han att det högg till, så då tog vi av honom, säger IFK Göteborgs lagläkare Jon Karlsson. 

Läkaren är dock förhoppningsfull om både Bjärsmyr och Hysén.

– Vi hoppas att båda ska kunna vara med på söndag. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.