Biniam Girmays dråpliga olycka: Till sjukhus efter champagne-olycka

Biniam Girmay skrev först historia i Giro d'Italia – och fick sen föras till sjukhus. Det efter att han råkat skjuta en kork upp i sitt egna öga.

ANNONS
|

Det blev en minst sagt händelserik tisdag för Biniam Girmay från Eritrea. Den 22-årige cyklisten stod för en stark prestation under den 10:e etappen av Giro d'Italia och lyckades till slut gå i mål som vinnare i Jesi, efter att han slagit nederländaren Mathieu van der Poel i slutspurten.

I och med detta skrev Girmay historia genom att bli den förste svarta cyklisten att vinna en etapp under den anrika cykeltävlingen.

– Jag kollade Girot som barn på tv och gick ut och cyklade med drömmen om att en gång vara med, sa Girmay.

Han fortsatte:

– Vi skriver historia varje dag. Jag är väldigt glad över det jag gjorde i dag.

ANNONS

Kommentaren ska gjorts kort innan Girmay gick upp på podiet för att fira sin seger – och väl där fick glädjen sig en törn.

Sköt sig själv med champagnekork

För när han skulle fira segern med en flaska champagne, ja då råkade han olyckligt nog skjuta korken rakt upp i ansiktet på sig själv. Korken träffade honom dessutom i det vänstra ögat.

Girmay försökte fortsätta firandet, men tvingades till slut föras till sjukhus med ambulans för att kolla till ögat.

Hans stall ska dock meddelat under tisdagskvällen att han har återvänt till hotellet senare under tisdagen där han nu vilar. Enligt Cycling News har de dock inte gett någon vidare uppdatering kring hur det gått med ögat och det är fortfarande oklart huruvida han kommer fortsätta under den elfte etappen imorgon.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS