Bille öppnar upp i dokumentär om skandalerna

Nicki Bille, 32, har varit omsusad med skandaler under sin fotbollskarriär. Nu berättar dansken om sitt liv i en ny dokumentärserie.
– Går du från att inte ha pengar till att plötsligt ha massa pengar så behöver du hjälp. Jag fick det inte, säger han enligt danska BT.

ANNONS
|

Han har haft en lång karriär och representerat klubbar i Italien, Spanien, Norge, Polen och även gjort landskamper för Danmark. Men den nu 32-årige Nicki Bille har varit mer omskriven för sina bedrifter utanför planen än sina bedrifter på planen.

För sex år sedan kopplades han samman med en flytt till IFK Göteborg.

– Honom känner vi till, sa IFK Göteborgs dåvarande sportchef Håkan Mild till matchdax.se.

LÄS MER: Sjöberg om livsförändringen och livet som nykterist

Förra året dömdes han till fyra månaders fängelse efter att ha hotat en sjuksköterska och gått till attack mot en dörrvakt. Tidigare har han även utsatts för ett mordförsök då tre personer stormade hans lägenhet och sköt honom i ena armen med ett hagelgevär.

ANNONS

– Jag är handikappad för resten av mitt liv. Min fotbollskarriär, som jag kämpat för hela mitt liv, är med stor sannolikhet över, sa han då.

LÄS MER: Frölundaspelare använde lustgas på bortaresa

Med anledning av allt han varit med om har han nu fått en egen dokumentärserie på danska TV2 Play. Där han berättar om hur det var att helt plötsligt vara miljonär redan som 18-åring.

– Om du som ung kille går från att inte ha pengar till att plötsligt ha massa pengar så behöver du hjälp. Jag fick det inte, och därför jag kunde inte hålla ordning på min ekonomi, säger han i dokumentärserien enligt BT.

LÄS MER: Strömbergs sorg: "Min familj har det jäkligt tufft"

Senast han spelade fotboll på professionell nivå var för två år sedan. Med tanke på det har han också fått vänja sig vid att pengarna inte strömmar in i samma takt som tidigare.

– Det är så svårt att kompromissa. Det har jag aldrig provat tidigare. Jag hatar att behöva nöja mig, det är inget jag gillar, säger han och fortsätter.

– Det var mycket droger och jag stack från mina problem. Jag drack och tog droger nästan varje dag, det blev helt galet.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS