Hammarbys Muamer Tankovic, till höger, provar skott i lördagens hemmamöte med Sirius.
Hammarbys Muamer Tankovic, till höger, provar skott i lördagens hemmamöte med Sirius. Bild: Ali Lorestani/TT

Billborn efter nya tappet: "Går troll"

Ny match, nytt poängtapp i allsvenskan. Efteråt pratade Hammarbytränaren Stefan Billborn om det mentala.
– Det går troll i det till slut, säger han efter 0–0 hemma mot Sirius.

ANNONS

Tippade topplaget Hammarby fortsätter att gå trögt i den allsvenska fotbollen. Mållöst hemma mot Sirius betyder att stockholmarna nu har två segrar på sju matcher och är åtta poäng efter IFK Norrköping i topp, dessutom med en match mer spelad.

– Klart det är frustrerande, säger Muamer Tankovic.

– Vi vet att vi har kvaliteten i laget, kvaliteten att göra det där lilla extra. Man kan inte sätta fingret på exakt vad problemet är, men jag tror att det är den där gnistan, att vara lite mer sugen på att göra mål, att hota lite mer sista tredjedelen och att ta för sig mer där.

ANNONS

"Slarvigt"

Tränaren Stefan Billborn menar att det "är uppenbart" att Hammarby är en bra bit ifrån prestationen i fjol.

– Det är många parametrar tror jag. Det viktigaste är att man tror på sin egen förmåga och att man vill ha bollen och vågar ta initiativ med den. Jag tycker vi spelar bollen oftast lite långt ifrån motståndaren i uppbyggnadsfasen vilket gör det lätt att stressa och pressa oss. Det är väl kanske det som är största skillnaden, säger Billborn och fortsätter:

– Vi måste jobba på så det börjar stämma. Vi får många lägen men det känns som att det är slarvigt med sista passningen och sista mottagningen. Gör vi någonting bra så studsar det och far. Vi har svårt att få betalt för när vi gör något bra. Vi kämpar med mycket. Det är nog många faktorer, hade det bara varit en så vore det enkelt.

"Får inte gnälla"

Muamer Tankovic håller med Billborn om att skillnaden är mental.

– Ja, jag känner det. Det är uppförsbacke just nu. Vi får inte gnälla, utan bara borra ner huvudet och jobba oss uppåt, säger mittfältaren, och understryker att man inte kan tappa poäng för många gånger.

– Då är vi ute ur rejset. Men det är lite för tidigt att säga om vi är ute eller inte, för det kan hända massor med saker under en säsong.

ANNONS

Hammarby hade svårt att etablera press mot Sirius första 25 minuterna, bättrade sig sedan och hade en boll i nät i den 71:a minuten. Men gästerna – ett utropstecken hittills den här säsongen med en andraplats i tabellen – stretade emot bra och såg till att "Bajen" klev av planen mållöst efter att matchen avbrutits tillfälligt på grund av strömavbrott med knappt åtta minuter kvar att spela.

Hammarby är tia i tabellen.

– Jag känner ingen oro alls. Mycket kan hända på en säsong. Det är inte över, långt ifrån över, säger Tankovic.

Simon Sjöstrand/TT

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS