Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Vänsterbacken Amanda Nildén ser fram emot sitt första mästerskap med A-landslaget, inte minst med tanke på det stora publikintresset inför EM.
Vänsterbacken Amanda Nildén ser fram emot sitt första mästerskap med A-landslaget, inte minst med tanke på det stora publikintresset inför EM. Bild: Adam Ihse/TT

Biljettrekordet krossat inför EM: "Sjukt häftigt"

Biljettrekordet för ett EM i fotboll för damer kommer att krossas i sommar.
På tisdagen, dagen före premiären, hade 517 000 biljetter sålts – långt mer än dubbelt så många som den hittills högsta noteringen.
– Det är sjukt häftigt, säger svenska mästerskapsdebutanten Amanda Nildén.

EM i Sverige 2013 sågs på plats av totalt 216 888 åskådare. Fyra år senare sattes ett nytt rekord då 240 045 åskådare såg EM-matcherna i Nederländerna.

Dagen före premiären av årets Europamästerskap, mellan England och Österrike på Old Trafford på onsdag, kommunicerade Europeiska fotbollsförbundet (Uefa) hur många biljetter som sålts så här långt den här gången.

517 000 biljetter. Mer än dubbelt så många jämfört med senaste EM.

En rekordnotering med råge.

– Vem hade trott det för en damturnering? Det är helt fantastiskt och visar hur stora våra förväntningar är, säger Uefas damfotbollschef Nadine Kessler på en pressträff inför premiären.

Sveriges vänsterback Amanda Nildén är inte förvånad, men likväl exalterad.

– Det är sjukt häftigt. Man har ju hört att det här mästerskapet kommer bli det största hittills, och det är så mycket drag runt omkring. Det är jättehäftigt att vara här och kunna vara en del av det, säger Juventusproffset.

Paris Saint-Germain-backen Amanda Ilestedt delar glädjen.

– Det är jättekul, det visar bara att det fortsätter att vara ett högt intresse för damfotbollen. Det är ju jätteroligt när det är mycket folk som kommer på matcherna, säger Ilestedt.