Biles drar sig ur ytterligare två OS-finaler

Den amerikanska gymnastikstjärnan Simone Biles lämnar återbud även till OS-finalerna i hopp och barr. Det innebär att svenska Jonna Adlerteg bara är ett återbud från att få en plats i barrfinalen.

ANNONS
|

"Efter nya läkarundersökningar i dag har Simone Biles beslutat att dra sig ur finalerna i hopp och barr", säger det amerikanska gymnastikförbundet i ett uttalande.

Biles kom till Tokyo som regerande OS-mästare i fyra grenar, men tävlingarna har blivit en mardröm för 24-åringen

Tidigare bröt hon lagtävlingen och lämnade senare återbud till mångkampsfinalen. Stjärnan har hänvisat till att hon mår psykiskt dåligt.

– Det kändes inte som att jag hade särskilt kul. Jag ville vara med i de här olympiska spelen för min egen skull. Jag kom in och kände att jag fortfarande gör det för andra. Det gör ont i hjärtat att känslan av att göra det jag älskar har tagits bort lite grann för att göra andra människor nöjda, sade Biles.

ANNONS

Hon har även uppgett att hon även har stora problem med så kallade "twisties" – ett gymnastikfenomen i hopp och snurrar då kroppen vägrar att samarbeta så hjärnan tappar var gymnasten befinner sig i luften.

Biles har hyllats världen över för sin öppenhet om ett ämne som få elitidrottare vill prata om.

Biles avhopp öppnar för svenskt i final

Fransyskan Mélanie de Jesus Dos Santos får Biles plats i finalen i barr. Svenska gymnasten Jonna Adlerteg kan ha chans på en plats i samma final om ytterligare en finalist, som inte är ryska, hoppar av.

Detta eftersom endast två personer från varje nation får kvalificera sig till final, därför hamnade Adlerteg tia i kvalet, trots att hon rent poängmässigt hade 12e bästa poäng, då de två gymnaster med bättre poäng var ryskor.

Jonna Adlerteg stod för sin livs prestation i kvalet men missade finalen med ynka trettiotre tusendelar.

Enligt USA:s gymnastikförbund är det inte är klart om Biles kommer ställa upp i finalerna i fristående och bom senare under OS.

24-åriga Biles tog fyra guld vid senaste OS i Rio de Janeiro. Utöver guldmedaljerna har hon ett silver och brons i OS-sammanhang samt 19 guld, 3 silver och 3 brons i VM.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS