Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/11

BILDSPEL: Stjärnparad i Kungsbacka

I början av september kommer ett 20-tal superstjärnor som Mats Sundin, Nicklas Lidström och Henrik Lundqvist till Kungsbacka. Men även Henrik Stensons caddie och en rocklegendar ska svinga och putta på golfbanan.

På onsdagen kom beskedet att hockeylegendaren Daniel Alfredssons tröja nummer 11 blir hissad och pensionerad i NHL, i Canadian Tire Centre i Ottawa.

Numera är han rådgivare i Ottawa och Tre Kronor - och engagerad golfspelare i Kungsbacka GK.

Hoppas samla in 100 000

2006 vann Sverige OS–guld i ishockey. För att fira tioårsjubiléet har Daniel Alfredsson valt att samla ett gäng vapendragare samt andra inbjudna till en egen golftävling i Kungsbacka den 3 september. Målet är att samla in 100 000 kronor till drottning Silvias World Childhood Foundation.

Daniel Alfredsson befinner sig i Göteborg som rådgivare till Tre Kronor, som har uppladdning inför World Cup. Han axlar rollen tillsammans med Mats Sundin och Nicklas Lidström. 

– Daniel sa att hade tänkt att bjuda hem Tre Kronor–spelarna som var med och vann OS–guldet i Turin 2006. Han sa att de gärna också skulle vilja spela lite golf. Så föddes idén, säger Kungsbacka GK:s verkställande direktör, Andri Reumert till golfklubbens hemsida.

Ica-Stig och OS-simmare

Förutom hockeylegendarer och nu aktiva hockeyspelare kommer även golfproffs som Carin Koch och Linda Wessberg samt OS-silvermedaljören Henrik Stensons caddie Fanny Sunesson. Men kulturpersonligheter som Hans Mosesson, en gång rockstjärna i Nationalteatern och känd som "ICA-Stig" samt Per Fritzell och Anders Eriksson från Galenskaparna är också inbjudna. Även OS-simmaren Louise Karlsson deltar. 

Golf är ett utbrett intresse bland många idrottsmän, men inte hos alla. Nicklas Lidström exempelvis kommer till tävlingen utan att spela golf.

Daniel Alfredsson donerade en halv miljon kronor förra året till golfklubben. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.