Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Bianca Salming om relationen med Börje: ”Känner mig hemsk”

Börje Salming, 69, följer dottern, Bianca, 22, noga. Kanske för noga om det vore upp till Bianca själv?
– Det är jättegulligt men jag blir galen, säger hon i SVT-programmet ”Carina Bergfeldt”.

Bianca Salming valde inte att bli hockeyspelare som pappa Börje. Men hon valde ändå ett liv som elitidrottare när hon fastade för mångkamp och där har 22-åringen snabbt visat framfötterna.

LÄS MER: Nils Wiberg: ”Jag kunde gjort nästan vad som helst för Blåvitt”

I somras nådde hon över 6 000 poäng och satte personligt rekord på SM. Ett rekord som även gör att hon kvalar sig in bland de fem bästa sjukamparna i Sverige genom alla tider.

Hennes största supporter?

Jo, det är pappa Börje som följer hennes karriär noga.

Kanske för noggrant?

LÄS MER: Förklaringen bakom IFK Göteborgs svaga offensiv

För när Bianca och Börje gästade SVT-programmet ”Carina Bergfeldt” berättade de om deras relation. Där Bianca är tydlig med att pappa kan bli lite jobbig under vissa perioder.

– Jag känner mig rätt så hemsk ibland. Jag blir så arg speciellt för att pappa är så snäll och han bryr sig bara om mig – för mycket. Det är därför jag blir irriterad. Det är liksom hela tiden massa frågor och allt är så noggrant. Han ringer mig hela tiden och sms:ar. Jag har en sådan här eldstad hemma och den har jag inte fått elda i på två år nu för att han tror jag ska elda upp mig själv liksom. Det är jättegulligt men jag blir galen, säger hon i programmet.

LÄS MER: Så ska Frölunda vända på svaga trenden: ”Lätt det blir pannkaka av allting”

Börje Salming håller med sin dotter om att det kan bli lite mycket.

– Jag kan hålla med om att jag är för mycket, lite nojig när jag håller på med dig. Men det är bara för att du flyttat hemifrån i nästan bara två år.

Börje Salming är en av svensk hockeys största profiler med en lång karriär bakom sig där han blivit odödlig hos Toronto Maple Leafs.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.