Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Dan Beutler gjorde hela 22 räddningar när HK Malmö vann den första kvartsfinalen mot Sävehof. Arkivbild.

Beutler i slutspelsform när Malmö vann

Målvakten Dan Beutler tände till när handbollsslutspelet inleddes och han ledde HK Malmö till seger mot Sävehof, 22–18.

HK Malmö kom tvåa i grundserien och valde Sävehof som motståndare i kvartsfinalserien. Det är inget de ser ut att behöva ångra. Trots att skadeförföljda Sävehof fick tillbaka Jonas Larholm fick de se sig slagna i Baltiska hallen.

Larholm, som varit borta i en och en halv månad med en nyckelbensskada, spelade ingen huvudroll i matchen och gjorde sitt första mål – det enda – först efter 40 minuter.

I stället var det en annan veteran som iklädde sig hjälterollen – Dan Beutler. 40-åringen gjorde 22 räddningar, däribland två straffar.

- Ibland går man rätt och ibland får man till det lilla extra och i dag var det väl en sådan dag, säger Beutler till C More. Vi fick dem dit vi ville.

Båda gångerna Alingsås och Ystad mötts under säsongen har bortalaget tagit hem segern. Så blev det även i den första kvartsfinalen där Ystad drog det längsta strået.

Men det krävdes förlängning innan skåningarna kunde vinna, 29–28, sedan målvakten Anders Persson gjort en avgörande dubbelräddning i de sista sekunderna.

I den tredje matchen för kvällen slog Lugi Redbergslid med 29–25. Hampus Jildenbäck gjorde flest mål, åtta stycken, för Lundalaget medan Tobias Johansson sköt in sju bollar för RIK.

Eftersom IFK Kristianstad slog Eskilstuna Guif på söndagen har därmed alla de fyra Skånelagen vunnit sin första kvartsfinal i slutspelet.