Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Besviket Aranäs efter rysaren: "Så jävla surt"

Aranäs var bara sekunder från att ta hem G21-klassen i Partille cup. Men trots en mäktig upphämtning räckte det inte hela vägen för Kungsbackalaget, som fick se Sävehof vinna efter sudden death. – Det känns så jävla surt, säger Aranäs främsta målskytt i matchen, Josefine Rudvall.

Inledningsvis hade HK Aranäs inte mycket att sätta emot storfavoriten Sävehof när G21-klassens final avgjordes i Partille cup. Kungsbackalaget hade svårt att hänga med och de gulsvarta, med Amelia Lundbäck i spetsen, tilläts dominera stort innan paus. 

Men i den andra halvleken vaknade Aranäs. Laget stängde igen bakåt och framåt lyckades underdogen, där Josefine Rudvall fick ordentlig fart på målskyttet, gång på gång riva upp stora hål i Sävehofs försvar. Med bara sekunder kvar såg en jätteskräll att vara på väg att fullbordas, men Carolina Matovacs sena kvittering gjorde att Sävehof utjämnade. I sudden death var sedan hemmalaget starkast.

Och om det var vild segerglädje i Sävehof var det besvikna miner hos silvermedaljören. 

– Det känns så jävla surt, säger Josefine Rudvall, som med sina sex mål var Aranäs främsta målskytt i finalen. 

"Gav dem en jäkla match"

Men mitt i all besvikelse kunde Rudvall ändå känna stolthet över hur laget uppträdde, inte minst efter paus. 

– Sådana här matcher är roligast att spela. Vissa matcher vi har spelat här har det ju inte varit något motstånd alls. Men det var riktigt kul att få spela mot ett så rutinerat motstånd som Sävehof, vi gav dem en jäkla match och det ska vi vara stolta över. 

– Vi tar med oss det här och kommer tillbaka starkare nästa år. 

Och trots att det inte räckte hela vägen till guld – kommer Rudvall minnas årets cup med glädje.

– Det är svinkul är att vara här. Det är världens största handbollsturnering för ungdomar av en anledning och jag tycker arrangören har gjort det jättebra, det ska de ha cred för.