Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

1/5

Besviken Lindh: "Jag har tänkt på VM varje dag"

Ett av Sveriges stora finalhopp, Lovisa Lindh, ställer in sin medverkan i Friidrotts-VM. 800-meters löparen som tävlar för Ullevi FK har drabbats av en fotskada som sätter stopp för hennes deltagande. – Jag har tänkt på VM varje dag så jag är jätteledsen, säger hon.

Lovisa Lindh har visat storform den här säsongen på 800 meter. Under säsongen har hon bland annat slagit svenskt rekord och sågs som ett av Sveriges stora finalhopp under tävlingarna i London. Nu har Lindh drabbats av en skada i foten som tvingar henne att ställa in deltagandet.

– Jag förstod det igår när jag inte kunde springa på foten och då går det ju inte att tävla. Jag har tänkt på VM varje dag sedan jag avslutade förra säsongen i höstas så jag är jätteledsen, säger Lindh. 

Lindh som har laddat upp inför VM i St Moritz fick känning av fotskadan i slutet av juli. Hon bestämde sig då för att vila i ett par dagar. Det blev dock inte bättre och Lindh åkte istället hem till Sverige för att undersöka skadan. Då fick hon besked om att friidrotts-VM eventuellt var i fara. Lindh åkte dock till London under dagen men tvingades då ta beslutet om att inte ställa upp i VM.

– Jag har kört stenhårt i poolen två gånger om dagen senaste veckan för att försöka avlasta det jag har kunnat men det har inte gått, säger Lovisa Lindh.

Linds tränare Joakim Wettergren menar att Lovisa har många år på sig och måste tänka på framtiden också.

– Lovisa kom till London idag och bestämde efter undersökning att avstå från tävlande i London. Hon kommer fortsätta att avlasta och ta en dag i taget. Går inte att säga i dagsläget när hon kommer tävla igen. Lovisa har många år framöver sig som löpare och det gäller att tänka långsiktigt. Men det är inte alltid lätt när man har ett VM framför sig och formen varit så fantastisk under sommaren, säger han i ett pressmeddelande.

Hur länge hon blir borta är ännu inte säkerställt.

– Vi får se. Jag tar en dag i taget, säger Lindh själv.

Trots att göteborgskan är väldigt besviken efter skadan hoppas hon att skadan kan fungera som en extra motivation i framtiden.

– Ja, det är väl så jag försöker se det. Det är ju ändå EM nästa sommar, säger hon.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.