Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

 Bild: MICHAEL DALDER
Bild: MICHAEL DALDER

Besviken förbundskapten efter matchen

Sverige är utslagna ur VM. Efter en insats där laget aldrig riktigt kom upp i den nivå de visat tidigare.
—Vi kom inte upp i personbästa, säger Janne Andersson efter matchen.

Sverige föll tungt mot England och VM är nu över för svensk del. Det var en besviken förbundskapten som mötte pressen efter uttåget.

— Man kan konstatera att vi mötte ett väldigt bra lag och vi kom inte upp i personbästa som jag pratat om tidigare. Samtidigt är det ganska små marginaler i matchen. Jag tycker att första halvtimmen så är det helt under kontroll. Tills de får hörnan då och gör 1-0, säger Janne Andersson efter matchen.

Sverige hamnade i tvåmålsunderläge under andra halvlek och många satt nog och väntade på byten. Men trots att många spelare såg trötta ut dröjde det till 65 minuten innan byten kom. John Guidetti och Martin Olsson kom in när Ola Toivonen och Emil Forsberg gick av. Efter matchen fick Janne Andersson frågan om varför byten inte kom tidigare.

— Det var frågan vem vi skulle ta helt enkelt och innan vi bestämde oss. Sen tycker jag att både John och Martin, nu väljer jag att göra dom bytena, båda kommer in och tillför när de kommer in. Det blir två bra byten på det sättet sen kanske vi kunde gjort det lite tidigare, säger Andersson.

Han fortsätter.

— Men det är också lite så att man väntar och ser vad som händer i matchen. Det kändes som vi var rätt så bra i den perioden av matchen innan med målchanser på Marcus (Berg) och Vigges (Claesson) chans är väl också under den perioden.

Efter matchen var Andersson besviken, men samlade efter matchen ihop laget redan på plan för att trösta spelarna och gemensamt tacka fansen.

— Det var de väl värda att vi tackade av dem ordentligt, så det var et jag sa till spelarna där ute på planen. Sen är vi deppiga nu och kommer vara jättedeppiga. När man lutar sig tillbaka och gör en lite större analys så kommer jag säkert som helhet vara nöjd. Men just nu är jag inte så jäkla nöjd, säger Janne Andersson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.