Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Stina Blackstenius nickade in ett reduceringsmål mot Rosengård, men det räckte inte när Linköping föll i cupfinalen.

Besviken Blackstenius blickar framåt

Linköpings anfallsstjärna fick inkassera sin andra silvermedalj under sommaren. När allsvenskan avgörs i höst hoppas hon äntligen få njuta av den ädlaste valören.

Linköping kom till dagens cupfinal med statistiken på sin sida. Laget hade aldrig tidigare förlorat en cupfinal och i årets upplaga av turneringen hade man inte släppt in ett endaste mål. Men mot Rosengård fick man se den fina sviten brytas – och därmed lyckades man inte skriva in sig i historieböckerna som klubben med flest cuptriumfer. 

- Vi har talat om hur viktigt det hade varit för klubben att skriva historia, men i dag räcker vi helt enkelt inte till. Vi spelar mycket i sidled och kommer inte förbi deras press, sade en besviken Stina Blackstenius, som stod för gästernas tröstmål när hon i mitten av andra halvleken reducerade på nick.

Blackstenius var en av Sveriges mest omtalade spelare på vägen till OS-silvret i Rio, och den lovande anfallaren sade att det varit en mental utmaning att landa i vardagen.  

- Det har varit mycket under de senaste veckorna som påverkat en mentalt. Resor, tidomställningar, flera viktiga matcher med korta förberedelser… Att komma direkt in i verksamheten har varit en omställning, även om det känns som jag nu börjar vara i fas.

Nu blickar hon framåt mot höstsäsongen där allt pekar på att de två cupfinalisterna går en jämn kamp om guldet.

- Jag är verkligen inte sugen på en andraplats till.