Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Besvikelse och glädje för Ekholm i VM

Matilda Ekholm är ett av Sveriges stora hopp i årets bordtennis-VM i Düsseldorf. En missräkning och sorti i damdubbel följdes upp med avancemang till åttondelsfinal i mixeddubbel.

Ett par svenska glädjeämnen blandades med en stor besvikelse. Toppseedade Matilda Ekholm i par med Georgina Pota, Ungern, var det stora hoppet i damdubbel, men det tog tvärstopp redan i första omgången mot Tetjana Bilenko, Ukraina, och Viktoria Pavlovic, Vitryssland.

- Vi har tränat för lite mot defensivspelare och vi gav bort många poäng. Jag började bra men tappade mitt spel i de sista seten, sade en mycket nedstämd Matilda Ekholm.

Den senaste tiden har Ekholm/Pota svarat för flera internationella framgångar och det fanns en hel del förväntningar på dem. Dessa slogs i spillror direkt.

- Klart att vi hade stora förhoppningar, men det låste sig och vi gjorde helt enkelt inget bra jobb, sade Matilda Ekholm.

Vidare i mixed

Bara en kort stund efter den förlusten var Ekholm tvungen att ladda om för mixeddubbeln och där är hon och Mattias Karlsson klara för åttondelen.

- Vi är samspelta och vi vet var vi vill ha bollarna. Det blir en rolig fortsättning, sade han.

Svenskmöte väntar

I herrdubbel är båda svenskparen vidare till andra omgången. Kristian Karlsson och Mattias Karlsson vann med 4–1 i set mot slovenerna Darko Jorgic och Bojan Tokic, medan Pär Gerell och Anton Källberg 4–0-besegrade ett malaysiskt par. I nästa omgång ställs de båda svenskparen mot varandra.

- Det är lite trist att vi ska mötas så tidigt, men det är inget vi kan påverka nu, sade Kristian Karlsson.

Paren möttes i World Tour i Qatar i februari och då vann Karlsson-duon med 3–1 i set.

- Det kan nog bli jämnt. Vi är bättre i det korta spelet. De vill säkert ha längre bolldueller och har en fördel i att de känner till hur de ska hantera Mattias nabbgummi, sade Kristian Karlsson.