Alexander Isak och Robin Quaison. Arkivbild
Alexander Isak och Robin Quaison. Arkivbild Bild: Fredrik Sandberg/TT

Besvikelse efter petningen: Måste höja oss

Dejan Kulusevski klev in som anfallare och gjorde omedelbar succé bredvid Marcus Berg. Vid sidan om kunde Robin Quaison och Alexander Isak bara titta på.
– Jag tycker kanske att jag skulle fått spela lite i andra, säger Quaison.

ANNONS
|

Robin Quaison och Alexander Isak har turats om att spela anfallare bredvid Marcus Berg under det senaste landslagsåren.

Men när allting ställdes på spets och blågult var piskat att vinna hemma mot Kroatien i Nations League fick duon finna sig i att sitta 90 minuter på bänken samtidigt som "vikarien" Dejan Kulusevki gjorde stor succé.

Petades

20-åringen satte an tonen fram till 1–0 i den första halvleken och när han väl byttes ut kom i stället Viktor Claesson in som anfallare.

– Jag är väldigt glad för lagets skull, det var en väldigt bra prestation. Det var synd att vi släppte in ett onödigt mål. Sedan är man besviken att man inte fick spela. Jag tycker kanske att jag skulle fått spela lite i andra när det var ganska öppet, men ibland blir det så här. Det får man acceptera, säger Robin Quaison dagen efter.

ANNONS

Mainz-anfallaren menar dock att den nya och tuffa konkurrensen är sund.

– Det kommer alltid komma nya spelare. För ett år sedan var jag ny och gjorde det bra. Sen kom Alex (Isak) och då fick jag också höja mig. Nu kommer Dejan och vi får höja oss. Om vi får speltid tror jag att vi kommer att göra våra mål, jag vet vad jag går för och jag vet vad Alex går för också. Jag vet vad Dejan och ”Mackan” går för också, säger han.

Hoppas på speltid

Alexander Isak instämmer och hoppas nu i stället att han kan vara tränarnas val i tisdagens match mot Frankrike.

– Jag är så klart besviken över att inte få några minuter, det är väldigt tråkigt. Jag kände att jag kunde bidra, men det är tränarens beslut. Man får satsa på nästa match. Det lär bero vad det är för matchbild. Klart vi båda är sugna på att spela och vi tror på speltid, säger Isak.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS