Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Nu kan du vara med och bestämma vad GP:s reporter ska bevaka.  Bild: JOEL MARKLUND
Nu kan du vara med och bestämma vad GP:s reporter ska bevaka. Bild: JOEL MARKLUND

Joel Tivemo: Bestäm vad jag ska bevaka!

På torsdag är jag GP-läsarnas Tamaguchi. Ett OS är så stort att det är omöjligt att veta om man väljer rätt. Nu behöver jag er hjälp.

Det här är en krönika. Ställningstaganden är skribentens egna.

Över 11 000 aktiva. 41 arenor. 33 sporter och 339 grenar.

Att bevaka ett OS som utsänd handlar till väldigt stor del om att välja och att välja bort. Jag saknar tyvärr förmågan att vara på mer än en plats samtidigt och måste därför gissa mig till vad ni göteborgare helst vill läsa om.

Men kanske måste jag inte gissa längre? Nu ber jag om er läsares hjälp att välja vad som egentligen är hetast på OS-programmet.

På torsdag kryllar det av intressanta idrotter och nu vill jag ha er hjälp att bestämma vad jag ska berätta om.

Kvällens bestyr är redan avgjort. Sveriges handbollsdamer mot guldfavoriten Frankrike missar jag inte. Men dessförinnan får ni följande godbitar att välja mellan:

Bågskytte

Lindomes stolthet Christine Bjerendal ställs mot italienskan Chiara Rebagliati i 32:adelsfinal. En tuff, men inte omöjlig uppgift för Kungsbackabon Bjerendal.

Bågskyttesporten har också flera spännande internationella namn som normalt inte står i strålkastarljuset. Om ni skickar mig till Yumenoshima shooting field ska jag berätta både om Bjerendals eventuella bragder och några av hennes konkurrenters livshistorier.

Segling

Max Salminen, Josefin Olsson och Jesper Stålheim. Det kryllar av svenskar i vattnet utanför södra Tokyo. Sätt mig på bussen mot havet så ska jag skriva om salthalten i vattnet, vågorna krusningar – och förhoppningsvis lysande svensk segling.

Golf

Har du normalt svårt med svingen? Testa då med en tyfon i närheten. Herrarnas golftävling drar igång på torsdag med Alex Norén och Henrik Norlander som svenska hopp.

Är gräset grönare på andra sidan jorden? Vem ska vinna nu när världsettan Jon Rahm stoppats efter ett positivt covid-test? Det finns många godsaker att gotta sig i om ni skickar mig till Kasumigaseki Country Club.

Så röstar du:

Gå in på GP på Instagram och klicka upp storyn. Rösta sedan på det alternativ du vill att Joel ska bevaka. Omröstning startar klockan 20.00 den 27:e juli och avslutas 24 timmar senare.