Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Det råder ett stort säkerhetspådrag kring Copa Libertadores-finalen.

Beslutet: Finalen spelas utanför Argentina

Returen i Copa Libertadores-finalen mellan Boca Juniors och River Plate kommer att spelas utanför Argentina nästa helg. Det har det sydamerikanska fotbollsförbundet Conmebol beslutat.

Supporterattacken mot Boca Juniors spelarbuss inför returen i den helargentinska Copa Libertadores-finalen står River Plate dyrt. Det sydamerikanska fotbollsförbundet, Conmebol, meddelade under tisdagen att man har öppnat ett disciplinärt ärende mot River Plate på grund av händelsen. Klubben fick 24 timmar på sig att sätta ihop ett försvar, men ett beslut om matchen kom snabbare än så.

Conmebol meddelar att returmatchen – som skulle ha spelats på River Plates hemmaarena El Monumental – kommer att spelas 8 eller 9 december, nästa helg, utanför Argentina. Den första matchen, på Bocas hemmaplan La Bombonera slutade 2–2.

- Den kommer att spelas utanför Argentina eftersom det inte finns förutsättningar att arrangera matchen i Argentina, säger Conmebols ordförande Alejandro Dominguez på en presskonferens.

Returmatchen i vad som kallas "superfinalen" skulle egentligen ha spelats förra helgen. Men då motståndarfans med stenar och plankor krossade rutorna på Boca Juniors spelarbuss på väg till arenan, och flera av spelarna tvingades åka in på sjukhus med skador, togs beslutet att skjuta upp matchen. Boca Juniors och River Plate kommer båda från Buenos Aires och rivaliteten mellan klubbarna är djup.