Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Armand Duplantis. Bild: VEGARD WIVESTAD GRØTT
Armand Duplantis. Bild: VEGARD WIVESTAD GRØTT

Beskedet: Världsstjärnan kommer till Göteborg

Nu är det klart. Göteborgfriidrottarnas drömbesked har landat.
Armand Duplantis kommer till Slottskogsvallen och tävlar i Folksam Grand Prix nästa vecka.
– Det är en världsstjärna som kommer och det är vi glada för, säger Niklas Wallenlind, chef på Göteborgs friidrottsförbund.

Det är sedan tidigare klart att diskusstjärnan Daniel Ståhl kommer att tävla i Folksam Grand Prix på Slottsskogsvallen den 16 augusti.

Nu kommer nästa världsnamn med beskedet att han kommer till Göteborg.

Stavhoppsstjärnan Armand Duplantis har meddelat att han kommer till tävlingen.

– Han kommer och tävlar på fredag. Det är en världsstjärna som kommer och det är vi glada för. Han är en av friidrottsvärldens mest intressanta personer just nu, säger Niklas Wallenlind.

Slottssksogsvallen perfekt för stav

Chefen för Göteborgs friidrottsförbund berättar att det såklart betyder väldigt mycket för tävlingen att få dit en deltagare av Armand Duplantis kaliber. Europamästaren kommer också, med hjälp av hur Slottsskogsvallen är uppbyggd, kunna ge publiken lite extra.

– Det är en av fördelarna vi har. Stavhopp är alltid intressant att titta på och vi har även stavhoppet precis framför läktaren så publiken kommer verkligen kunna se honom från nära håll, säger Wallenlind.

Armand Duplantis har tidigare tackat ja till att tävla i Finnkampen som går veckan. Kanske en av anledningarna till att stavhopparen också väljer Folksam Grand Prix.

"Kommer nog dra lite extra"

– Det passade nog bra i hans schema. Vi har inte behövt jobba för att få hit honom utan det är han själv som vill komma och det är såklart jättekul för oss, säger Wallenlind.

Hur mycket extra publik tror du Duplantis kan dra till Slottskogsvallen?

– I början av 2000-talet när vi hade Stefan Holm och Kajsa Bergqvist och det gänget där så hade vi 5 000 åskådare. Nu börjar vi få fram en ny generation av stjärnor i Sverige med inte minst Duplantis och Daniel Ståhl och folk vill se stjärnorna. Så de kommer nog dra lite extra, säger Niklas Wallenlind.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.