Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Albin Ekdal i Samara.  Bild: PETTER ARVIDSON
Albin Ekdal i Samara. Bild: PETTER ARVIDSON

Mattias Balkander: "Beskedet som skänker lugn"

Janne Anderssons besked att Albin Ekdal kan spela lördagens kvartsfinal mot England här i Samara var dagens bästa budskap. Fotproblemet är borta – och Sverige kan förbereda sig de sista timmarna fram till avspark med en helt skadefri trupp.

Det här är en krönika. Ställningstaganden är skribentens egna.

Självklart är det ett avbräck att Mikael Lustig är avstängd. Inget ont om Emil Krafth, men i den här matchen hade vi behövt Lustig, som fortfarande är märkligt underskattad i Sverige.

Hittills under VM har Lustig varit en av Sveriges främsta spelare. Det Sverige kan luta sig mot inför matchen mot England är att Krafth kom in och gjorde det bra mot Frankrike i VM-kvalet.

LÄS MER: Glädjebeskedet – samtliga svenska spelare redo

Gareth Southgates lag är ett lag med fart, med snabba lösningar, med smarta tankar. Jag tänker – om vi skall hålla oss fast vid den svenska högerkanten – att Jesse Lingard, kanske Ashley Young och i annat fall Danny Rose – kommer ta chansen där och att det är viktigt att Victor Nilsson Lindelöf och även Sebastian Larsson backar upp i den ytan.

Men som Janne Andersson sade, när han fick frågan om vad som blir viktigast för att det skall bli svensk seger i morgon.

Fotboll är inte så enkelt. Det är en helhet som måste funka.

Men som sagt, viktigaste beskedet från Samara ett drygt dygn före VM-kvartsfinalen mellan Sverige och England är att Albin Ekdal är redo för spel.

Han hade hade varit svår att ersätta.

Särskilt inte mot England.

Därmed tror jag mig vara säker på att att det svenska innermittfältsparet blir Albin Ekdal och Sebastian Larsson, som är tillbaka från avstängning.