Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Beskedet: Skidstjärnan flyttad från Karolinska

Skicross-åkaren Anna Holmlund har efter den allvarliga kraschen innan jul vårdats på Karolinska Universitetssjukhuset - men nu flyttas hon till Rehabiliteringsmedicinska Universitetskliniken på Danderyds sjukhus. Några nya besked om Holmlunds tillstånd finns dock inte. – Det går ännu inte att utfärda någon prognos, säger landslagsläkare Jakob Swanberg.

Det var den 19 december som Anna Holmlund under en träning i italienska Innichen kraschade så illa att hon slogs medvetslös och ådrog sig svåra huvudskador. I mellandagarna flögs Holmlund, som sedan olyckan har hållits nedsövd, till Sverige där hon sedan dess har vårdats på Karolinska Universitetssjukhuset i Solna.

I början av januari kom ett glädjande besked om att 29-åringens tillstånd hade förbättrats. Efter att ha tillbringat elva dygn på neurointensivvårdsavdelningen flyttades skicross-stjärnan då till en intermediär vårdavdelning, en avdelning där patienter som kräver mindre intensiv behandling vårdas.

I dag kom nya besked kring Holmlund, den här gången om att hon har flyttats från Karolinska till Rehabiliteringsmedicinska Universitetskliniken på Danderyds sjukhus för fortsatt vård. Men några nya besked kring 29-åringens tillstånd uppgavs inte i samband med att flytten blev känd. 

"Tillståndet är oförändrat och Anna är fortfarande inte vid medvetande men är i övrigt stabil", säger landslagsläkaren Jakob Swanberg i ett pressmeddelande. 

Ytterligare kommentar från Swanberg: 

"Det går ännu inte att utfärda någon prognos för utvecklingen framöver".

Holmlund flyttades den 1 februari. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.