Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Caroline Seger, landslagskapten. Arkivbild. Bild: Janerik Henriksson/TT

Beskedet: Landslagsersättningar hålls hemliga

Vad Svenska fotbollförbundet (SvFF) betalar dam- och herrlandslaget i ersättning förblir hemligt.
Det framgår i Diskrimineringsombudsmannens (DO) sekretessgranskning.

SvFF utreds av DO, men har inte velat offentliggöra vilka summor det rör sig om för dam- och herrlandslagen när det kommer till spelarnas ersättning under samlingar och vinstpremier. Nu är DO:s sekretessgranskning klar och myndigheten går på förbundets linje: summorna är fortsatt hemliga.

DO refererar till offentlighets- och sekretesslagen, kapitel 33, paragraf 1. "Sekretess gäller för uppgift om en enskilds personliga eller ekonomiska förhållanden, om det kan antas att den enskilde eller någon närstående till denne lider skada eller men om uppgiften röjs och uppgiften förekommer hos...", står det att läsa i lagen.

Det var i somras som SvFF anmäldes till DO för ojämställda ersättningar till dam- och herrlandspelare i landslagen. I fredags lämnade förbundet ett yttrande till DO, och publicerade delar av yttrandet på sin webbplats i måndags. Där skriver förbundet att summorna till stor del är jämställda.

– Om det är jämställt är det jättebra. Det är precis så det ska vara, sade landslagskaptenen Caroline Seger till TT i måndags.