Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Beskedet: Jenny Franssons vattenflaska går inte att analysera

Jenny Fransson hoppades att analysen av hennes vattenflaska skulle förklara hur hon fått i sig dopningspreparat. Men flaskan kommer inte gå att analysera, det rapporterar Aftonbladet.

I början av januari kom beskedet att brottaren och OS- och VM-medaljören Jenny Fransson testat positivt för dopning och hon togs ur OS-truppen till sommarens spel i Tokyo dit hon redan var uttagen.

LÄS MER: Svenska OS-medaljören Jenny Fransson fast i dopningstest

Efter beskedet var Jenny Fransson bedrövad och misstänkte att det kunde handla om sabotage och hon bad att få sin vattenflaska testad för att se var den anabola steroid hon hade i kroppen kom ifrån.

LÄS MER: Franssons vattenflaska ska analyseras

Fransson: "För mig är det viktigt"

Men flaskan har inte testats, och det kommer inte göras, det skriver Aftonbladet.

– Det är idrottsutövaren som har ansvaret att styrka sin berättelse eller sina teser. Här har vi dock sagt att vi i den mån det är möjligt ska se om det går att analysera flaskan men av de laboratorier vi varit i kontakt med är det inget som kan göra det, säger Tommy Forsgren på Svensk Antidoping till tidningen.

Varför flaskan inte går att testa är inte klart för Forsgren.

– Det har väl med analystekniska skäl tror jag. Det är inte möjligt att göra det, som vi förstått det, säger han.

För Radiosporten berättar Fransson om besvikelsen efter beskedet om flaskan.

– För mig är det viktigt, för skulle det visa att det var (dopningspreparatet) i vattenflaskan, då vet jag att det kommit via flaskan och då skulle jag tänka att det är någon som gjort det mot mig, säger hon.

Franssons fall är ännu inte färdigutrett av dopningskommissionen och någon dom har inte fallit. Beslut om eventuellt straff tas av Riksidrottsförbundets dopningsnämnd.

LÄS MER: Fransson: "Vilket straff som helst så är det kört för mig"

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.