Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Besara tystade Hammarby

I somras trodde Nahir Besara att han återigen skulle få spela på Tele 2 arena. Så blev det också – men inte i Hammarbys färger. På måndagen var han tillbaka, och räddade en poäng till sitt Örebro.

2014 var Nahir Besara med och sköt upp Hammarby i fotbollsallsvenskan. I augusti förra året, efter två och en halv säsong i grönvitt, kände han dock att det var dags att testa vingarna utomlands.

Flera klubbar anmälde sitt intresse. Valet föll på Göztepe.

Men tiden i den turkiska andraligan blev inte riktigt vad den spelskicklige mittfältaren tänkte sig, och i somras bröts treårskontraktet.

Trodde på återkomst

Besara flyttade hem till Sverige och flörtade öppet med Hammarby. 25-åringen ville tillbaka. Men någon återkomst blev det inte.

- Det var så pass nära att jag trodde att jag skulle spela i Hammarby, säger Besara.

- Men så blev det inte av. Det är som man brukar säga, när en dörr stängs öppnas en annan, och jag är glad att jag valde en bra dörr.

Dörren Besara talar om stavas Örebro.

Strax innan transferfönstret stängde blev han klar för Alexander Axéns lag, och på måndagskvällen mot Hammarby – så klart – visade han att närkingarna gjort rätt som satsat på honom.

På tilläggstid, vid ställningen 1–0 till Hammarby, skruvade Besara elegant in kvitteringen. Ett mål som innebar delad poäng och som tystade arenan fullständigt.

- Vi behövde poängen, men så klart... Jag har fortfarande känslor för Hammarby. Det var kul för mig och för mitt lag. Men jag förstår Hammarbyfansen, säger Besara.

Efter sin fullträff sträckte Besara händerna i luften, i en närmast ursäktande gest.

- Jag tänkte redan innan att jag inte skulle jubla. Jag vill vara respektfull, säger han.

Bergstrand besviken

Hammarby såg länge ut att vara på väg mot segern. Mittbacken Joseph Aidoo, som återigen stod för en stabil insats, gav hemmalaget ledningen med 20 minuter kvar att spela då han stötte en väl avvägd frispark från Kennedy Bakirciouglu i nät. Utöver det hade Hammarby ett par avslut i virket, och bud på en straff.

- Det är bittert när du släpper in ett mål i slutet av matchen. Vi är inte 100 procent nöjda med prestationen. Det är bittert att vi inte är tillräckligt taktiska under de sista 15 minuterna av matchen, säger tränaren Nanne Bergstrand.

Hans kollega i Örebro, Alexander Axén, var desto mer nöjd.

- Vi gör en bra bortamatch mot ett bra Hammarby. Det hade varit tufft att förlora, men jag är inte säker på att vi skulle vinna, summerar han.