Nästan som hemma...Hertha Berlins Per Skjelbred kommer från Trondheim, cirka 25 mil från Östersund, och känner sig hemtam i norr.
Nästan som hemma...Hertha Berlins Per Skjelbred kommer från Trondheim, cirka 25 mil från Östersund, och känner sig hemtam i norr.

Berlin räds inte konstgräset

Efter segern borta mot ukrainska Zorya Luhansk står Hertha Berlin för motståndet i den första hemmamatchen för Östersund.  För Bundesligaklubben blir det debut på konstgräs, vilket var fokus även på presskonferensen dagen före Europa League-mötet.

ANNONS
|

- Det är en helt ny typ av plan, men vi ser fram emot det, säger Berlins ungerska tränare Pál Dárdai efter att ha anlänt till Jämtland.

Efter 0–0 mot Bilbao i första matchen och en medelmåttig inledning på Bundesligasäsongen behöver självförtroendet växa. Sex matcher in i ligaspelet är laget åtta med två vinster, två oavgjorda och två förluster.

ANNONS

Trion Rune Jarstein, Marvin Plattenhardt och Karim Rekik vilas.

- Även om vi saknar några namn finns det inga ursäkter. Samtidigt är Östersund ett bra lag som tagit sig hit, så det blir inte lätt att spela med rådande klimat.

En som känner klimatet väl är mittfältaren Per Skjelbred. Bördig från Trondheim, tre timmar från Östersund, har han varit i stan förut på ungdomscup.

- Vi har kollat upp laget noga, Östersund är ett bra lag med många tekniska spelare. De spelar bra här hemma. Men vi går för tre poäng.

TT

Fakta: Hertha Berlin

Hertha Berlin BSC

Grundad: 1892.

Arena: Olympiastadion, 74475.

Ligatitlar: 2 (1930, 31).

Cuptitlar (inhemska): 2 (2001, 02).

Tränare: Pál Dárdai.

Lagkapten: Vedad Ibisevic.

Stjärnspelare: Vladimír Darida, Niklas Stark, Davie Selke, Vedad Ibisevic.

ANNONS