Berlin gav tyskarna en lektion

Sverige–Tyskland i en VM-kvartsfinal är ju fantastiskt – om det vore fotboll. I bandy är det inte riktigt lika läckert. Sverige vann med 34–6.

ANNONS
|

Det var ju såklart avgjort redan på förhand, men det är ändå lite svårt att klaga på kvartsfinalspelet i VM. Innan kvartsfinalerna infördes 2014 tvingades de bra lagen möta två riktigt dåliga lag, ibland till och med tre, under en VM-turnering. Numera är det bara en sådan match.

Att kalla det match är i och för sig kanske att ta i.

Sverige har sammanlagt gjort 109 mål i de fyra spelade kvartsfinalerna, och då har de stundtals bara gått på halvfart.

- Alltså, just jag har fruktansvärt svårt för en sådan här match. Det blir liksom lite parodi. Den internationella bandyn får ju tillräckligt med kritik som det är, och det är lite för stort glapp mellan lagen nu, sade ytterhalvan Erik Säfström.

ANNONS

Rysstyskar

- Kanske skulle Sverige och Ryssland få slippa kvartsfinalerna, och låta de andra lagen göra upp om det?

Än så länge är vi inte där, därför spelades "matchen" mot Tyskland.

Tyskarna – där samtliga spelare utom fem har väldigt rysk-klingande namn – hade enormt stor respekt för svenskarna, klev undan i närkamperna och bad mer eller mindre om ursäkt när de råkade komma i vägen för en svensk i hög fart.

Sverige valde en halvhög nivå, trampade inte på allt de kunde, men bjöd ändå på ett gäng fina mål.

Norge nästa

Den vikarierande lagkaptenen Daniel Berlin – extra passande just mot Tyskland – fick bindeln då den ordinarie kaptenen Andreas Westh passade på att vila och vara expertkommentator hos Eurosport. Han sköt två mål och passade fram till minst ett till.

Främsta målskyttar i Sverige blev Patrik Nilsson, Christoffer Edlund och Daniel Andersson som alla gjorde sex mål.

En enda svensk hade en jobbig dag: Målvakten Patrik Hedberg, som fick minimal hjälp av ett allmänt ointresserat försvar.

Nu väntar Norge i lördagens semifinal.

ANNONS

- Det hade man inte väntat sig. Men samtidigt så har de tagit flera stora steg de senaste åren. Men det är såklart en match vi ska vinna, sade Säfström.

Fakta: Sveriges kvartsfinaler

Tyskland 34–6 (2017).

Lettland 28–3 (2016).

Lettland 14–2 (2015).

Vitryssland 33–5 (2014).

ANNONS