Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Karlskrona har börjat vinna igen – i grevens tid.

Bergström hoppas på hemmafördel

Det är Karlskrona mot Djurgården i kampen om SHL:s sista slutspelsplats. Ett jämnt slag, men Karlskrona har en fördel: tre matcher på hemmais.

Klubbledningen sparkade huvudtränaren Per Hånberg och flyttade upp Ove Molin. Laget har börjat vinna matcher igen. Men har något egentligen förändrats i Karlskrona?

Nej, inte om du frågar Alexander Bergström.

Inför SHL-avgörandet – Karlskrona har den sista slutspelsplatsen med Djurgården två poäng bakom – ser den 31-årige landslagsforwarden inte någon större skillnad mellan upplägget före och efter Hånberg.

"Inte försökt förändra"

- Vi har stundtals hittat tillbaka till hur vi spelade i höstas, och det var ju under den förra tränaren. Jag vet inte riktigt... det är så små marginaler. Vi låg på tionde plats innan tränarbytet, och ligger där fortfarande. Det är ganska mycket som är sig likt. Ove har inte försökt förändra mycket, säger Bergström till TT.

Han ser inte heller någon större skillnad på sitt Karlskrona och jagande Djurgården. Förutom poängskörden då. Bergström tror att det kommer att vara jämnt hela vägen.

- De har ett bra lag, vi har ett bra lag. Det kommer att bli tufft.

"Hoppas vi kan rida på det"

Något Karlskrona faktiskt har lyckats göra är att vinna två raka matcher.

- Det känns bra och jag hoppas vi kan rida vidare lite grann på det. Men det kommer att bli jättetajt.

TT: Men ni avslutar med tre av fyra matcher på hemmais?

- Det kan vara en grej att lyfta fram. Under tiden som vi förlorade matcher hade vi väldigt mycket tuffa bortamatcher. Vi visste hela tiden att det skulle komma en hel del hemmamatcher på slutet. Vi har spelat bra hemma och det är positivt för vår del att resa mindre.

Karlskrona har HV71, Skellefteå och Örebro kvar på hemmaplan, med en bortamatch mot Brynäs i näst sista omgången.