Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Berglund kan bli nästa NHL-förstärkning

Bara tre gjorda mål på 42 skott och andra förlusten på tre matcher. Tre Kronor behöver förstärka forwardssidan – kan Patrik Berglund, St Louis, vara ett namn?

St Louis blev utslaget ur Stanley Cup-slutspelet natten före USA-matchen, men Tre Kronors lagledning ville först och främst fokusera på mötet med USA, förlust 3–4.

Efteråt började arbetet, nu när Tre Kronor har två spellediga dagar framför sig.

- Vi ska titta på vad vi behöver och se vad som händer där borta, men jag tror efter summeringen av den här matchen så förstår ni vad vi behöver, sade Grönborg som redan har 16 NHL-spelare i VM-truppen.

- Men han behöver få åtminstone en dag att andas och så. Vi får ta det därifrån, sade han om Berglund som sköt 23 mål i NHL:s grundserie.

Chanser i slottet

Alexander Steen lär inte vara aktuell då han spelade slutspelsserien mot Nashville med en bruten fot.

Grönborg tyckte att Tre Kronor skapade tillräckligt med chanser för att vinna över USA.

- Vi hade 42 skott på mål, en hel del chanser mitt i slottet (framför mål) och flera powerplay i tredje perioden. Så där tycker man att vi skulle kunna ha pillat in en puck. Det var snöpligt, sade han.

Fokus på Lettland

Att gruppsegern, och därmed chansen att få stanna i Köln resten av VM, nu i princip är borta var inget Grönborg fokuserade på.

- Vi spelar nästa match mot Lettland och det är det enda jag tänker på nu. De har vunnit sina två första matcher så det kommer att bli tufft motstånd där. Det är grejer som vi måste bli bättre på för att kunna vara med och tampas i slutändan.