Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Rosengård-kaptenen Emma Berglund.. Arkivbild.

Berglund inför toppmötet: Vi ska tro på oss

Stormötet i damallsvenskan mellan Linköping och Rosengård är lite av en måstematch för Rosengård, som redan är sex poäng efter Linköping.

I måndags förlorade Rosengård med 0–1 mot tabelljumbon Hammarby. Skrällförlusten sved, men analysen efteråt handlade inte så mycket om fel och brister.

- Det är nog inte så att vi har blivit sämre fotbollsspelare eller att vårt spel inte funkar mot lagen i serien. Så vi har mest pratat om att försöka hitta tillbaka till självförtroendet, att vi ska tro på oss själva, säger Berglund i telefon efter sista träningen inför avresan till Linköping.

Dit åker Malmö-laget med full trupp utan skador och sjukdomar. Och med förhoppningen om att minska gapet till fjolårsmästaren och tabelledaren som inte tappat en enda poäng i säsongens fem första matcher.

Letar inte fel

Förutom förlusten mot Hammarby senast har Rosengård förlorat mot Eskilstuna (2–3).

- Efter den matchen har vi börjat tänka om litegrand när det gäller vårt sätt att spela mot olika typer av lag, och förberedelserna inför matcherna. Det är inte så att vi presterat dålig fotboll, så vi letar inte så mycket fel utan litar på att det kommer att lossna, säger Berglund.

- Vi är ett storlag med höga krav på oss, även från oss själva, och det blir ett litet annat tankesätt nu efter den här starten på säsongen. Men vi får inte fastna så mycket i resultaten. Det är en lång säsong och jag tror inte att Linköping går ur alla matcher med tre poäng.

Hon säger att Rosengård och Linköping känner varandra väldigt väl, även om Linköping har några nya spelare, ny tränare och ändrat lite i spelsystemet till den här säsongen.

- I en sån här match blir det därför mycket psykologi och kanske mer taktiskt tänk.

"Laget före jaget"

I matchen mot Hammarby spelade anfallsstjärnorna Lotta Schelin och Anja Mittag för första gången tillsammans från start. Det gick inget vidare och Mittag byttes ut redan i halvtid.

Hur det blir i lördagens toppmöte med Linköping, vet inte Berglund.

- Men oavsett vilka spelare som tas ut har vi bra spelare och många med rutin. Och det viktigaste för anfallsspelarna är att tro på sig själva och inte vara rädda om sina platser och se konkurrens som negativt. I en sån här situation måste man sätta laget före jaget.