Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Jo Inge Berget blev matchhjälte för MFF.

Berget räddade semestersegt Malmö

För första gången sedan 2012 gick Malmö FF segrande ur sin första match efter sommaruppehållet. Tacka Jo Inge Berget för det. Norrmannen gjorde matchens enda mål och var klart piggast på plan när skåningarna besegrade Örebro på hemmaplan.

Det var ett skadedrabbat Malmö som sparkade igång sin höstsäsong hemma mot Örebro. Oscar Lewicki, Tobias Sana och nyförvärvet Behrang Safari (som formellt blir spelklar den 15 juli) saknades alla på grund av skador – och det var in i det sista även osäkert om Jo Inge Berget skulle kunna spela från start. I träningsmatchen mot Århus för en vecka sedan fick norrmannen utgå med en ryggskada, men till hemmafansens stora glädje återfanns den skäggiga yttern bland de elva spelare som marscherade ut i solskenet.

Väl ute på planen visade norrmannen tidigt att han var på gott spelhumör när han flertalet gånger – och med blandad framgång – försökte klacka fram sina medspelare.

I den 53:e minuten krönte Berget sin pigga insats när han tog emot en genomskärare från Edoch Kofi Adu. Publikfavoriten avslutade distinkt med vänstern i främre hörnet.

- Det var en fantastisk boll från Adu och så chansade jag på att målvakten skulle hålla sig vid bortre stolpen. Jag hade chanser att göra både två och tre mål i dag, men fint att det blev ett i varje fall, sade Berget.

Jansson tillbaka som etta

Efter ledningsmålet fortsatte Malmö att pressa på och endast storspel från Örebros målvakt Oscar Jansson, som efter att Jacob Rinne sålts till belgiska Gent fick göra sin första allsvenska match sedan 9 augusti i fjol, såg till att det skåningarna fick nöja sig med ett mål.

- Att det fortfarande är match när vi går in i 90:e minuten är ju helt otroligt, de har väl minst tolv avslut på mål, sade Örebros tränare Alexander Axén.

- Det var jättebra för Oscar att få den här matchen och nu har vi bevisat att vi har ytterligare en bra målvakt.

Trögstartat Malmö

Under de första 20 minuterna var det gästerna som kontrollerade spelet, dock utan att skapa några riktiga målchanser. Därefter tog Malmö som väntat över kommandot.

- Under matchinledningen såg det ut som om vi fortfarande var på semester. Därefter gör vi det riktigt bra, sade Malmös tränare Allan Kuhn, som förutom spelarna i sjukstugan även fick klara sig utan mittbacksgeneralen Kári Árnason. Islänningen är fortfarande på semester efter sitt EM-äventyr med Island.

- Vi släpper till lite för många långskott, men jag är inte säker på att det är mittbackarnas fel. Det kan även ha att göra med mittfältarna, sade Kuhn.

I och med vinsten gick Malmö åter upp som ensam serieledare, tre poäng före fjolårsmästaren IFK Norrköping. Örebro är kvar på fjärde plats.