Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bild: JOEL MARKLUND

Berg stolt över Sverige: "Visat att vi kan vara med"

Marcus Berg, 31, fick aldrig till sitt målskytte under VM i Ryssland. Efter uttåget mot England hade anfallaren svårt att hålla tillbaka känslorna.
– Det är otroligt tufft att det är över nu, säger han.

Han kom till lägen mot Sydkorea, mot Tyskland, mot Mexiko, mot Schweiz och mot England. Men bollen ville inte in för Marcus Berg som fick lämna VM i Ryssland utan någon fullträff – trots att han var den spelaren i hela VM med flest avslut.

LÄS MER: Svensson vill redan upprepa landslagets bedrift

Efter förlusten mot England hade han svårt att sätta ord på känslorna.

– Det är svårt att sammanfatta något nu efter en så tung förlust där vi åker ut ... det är klart, det är tufft men man känner också en stolthet över det vi har gjort och vi har tagit oss hit med väldigt dåliga odds, säger han och fortsätter.

– Vi tog oss till kvartsfinal, vi har presterar bra fotboll och visat upp en otrolig mentalitet och visat att vi kan och det känner man en enorm stolthet över både personligen för mig själv men även för laget.

LÄS MER: Så bra var de svenska VM-spelarna i Ryssland

Anfallaren har tvekat kring framtiden i landslaget men efter förlusten mot Tyskland ville han inte lämna något definitivt besked.

– Jag får se ...

– Det är klart att man har tänkt en del men jag har inte tagit något beslut. Jag får se efter semestern och nu vill jag bara släppa fotbollen lite så man får se senare när det är nästa samling vad man har för tankar och om man har tagit något beslut.

Ganska stort med VM va?

– Ja! Och vi har visat att vi kan vara med på den här nivån och det är framförallt det man tänker på men det är otroligt tufft att det är över nu.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.