Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Marcus Berg tvekade men valde att fortsätta i landslaget.

Berg saknar kompisen Toivonen

Värmlänningarnas samarbete var en stark bidragande orsak till att landslaget nådde VM. Men sommaren i Ryssland blev också sista resan tillsammans. Ola Toivonen har tackat för sig medan Marcus Berg är kvar. Det kunde ha varit tvärtom.

Toivonen, ratad från EM i Frankrike 2016, fick en andra chans i Blågult under förbundskaptenen Janne Andersson. Berg växte när han fick näring efter att ha klivit ut ur Zlatan Ibrahimovics långa skugga – men VM blev inte som han hade tänkt.

Kollektivt, visst, men inte personligen. Han som vräkt in mål under kvalet gick mållös från fem matcher i somras.

Men då var då.

Nu är Turkiet i Nations League-premiären på Friends arena på måndag och Berg får sikta in sig på att hitta ett lyckat samarbete med någon annan än vännen Toivonen.

"Tråkigt att han inte är här"

- Det är klart att det är lite speciellt och det är tråkigt att han inte är här, men samtidigt kommer det in någon annan. Jag tycker att vi har bra kvalitet på de spelare vi har här, så det ska nog bli bra, säger Berg.

Vem vill du spela med?

- Haha! Given fråga. Det spelar absolut ingen roll. Jag har spelat med Isaac (Kiese Thelin), jag har spelat med John (Guidetti). Viktor (Claesson) är här som anfallare och vi har Robin Quaison. Det finns många bra spelare.

- Vi spelar samma system som tidigare. Det är ingen hokus pokus vi håller på med, säger Berg.

Tvekade att fortsätta

Backa bandet till högsommaren och det var snarare Berg än Toivonen som tvekade kring fortsatt landslagsspel.

- Det var inte så självklart för mig. Jag hade tanken på att lägga ned, men i slutändan övervägde det att det här är det man kämpat för i hela sitt liv. Så länge Janne tycker att man håller och tar ut mig så känner jag att jag är med.

TT: Pratade du något med Toivonen i samband med att han tog sitt beslut?

- Ja, vi pratade en del. Vi tänkte väl fortsätta båda två, men nu blev det inte så. Det var mer åt andra hållet att jag var på väg att sluta och han skulle fortsätta. Det var mycket tankar, men mest för att komma fram till ett beslut.

- Jag är glad för att vara här, men det är synd att Ola inte är det.

TT: Var det flytten till Melbourne Victory i Australien som fick honom att säga nej till landslaget?

- Jag tror att det bidrog ganska mycket till att det blev så för hans del. Det är långt reseavstånd och deras liga har inte dragit igång än.