Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Berg: "Blåvitt vill jag fan inte möta"

Marcus Berg sänkte AIK i Europa League-kvalet för sitt Panathinaikos, och kan nu ställas mot IFK Göteborg. -Nej, Blåvitt vill jag fan inte möta, säger matchvinnaren till Aftonbladet.

När AIK skulle ta igen 0-1-underläget från Aten gick det inget vidare. Panathinaikos kopplade ett grepp om matchen och bara 25 sekunder in i andra halvlek ställde Marcus Berg till det för AIK när han spelade in bollen till Victor Ibarbo som tryckte in ledningsmålet.

På en kontring lyckades han sedan göra 2-0 genom en bredsida i vänstra krysset och med definitivt besked skicka ut Solnalaget ur Europaspelet den här gången. 

Marcus Berg kom till IFK Göteborg som junior 2003 och spelade i klubben fram till 2007.

Nu finns möjligheten att den 29-årige svensken får möta sitt forna klubblag i playoff.

- Gick Blåvitt vidare? Fan vad kul, säger Berg till Aftonbladet. 

- Nej, Blåvitt vill jag fan inte möta, säger han och skrattar.

 

Polare med "Bjärsa"

Han vill inte slå ut IFK Göteborg, som han fortfarande känner starka känslor för. 

– Det är speciellt att möta svenska lag. AIK är inte mitt lag men det är speciellt att spela på hemmaplan. Men jag hoppas att vi slipper Göteborg, annars får vi slå ut dem. Men det är roligt om vi får möta dom i gruppspelet. Men inte i playoffet.

Den blåvite spelaren som står honom närmast är lagkaptenen Mattias Bjärsmyr, som i Göteborgs backlinje för ställas mot Panathinaikos svenske anfallare. Det är den spelare han har kontakt med. 

- Bjärsmyr mest, men jag var uppe i somras och hälsade på laget. Jag är tjenis med alla. Jag hade "Jögge" (Jörgen Lennartsson) i U21 också. Det är en bra person och en bra tränare. Men det är "Bjärsa" som jag har kontakt med, säger Marcus Berg.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.