Berättar om hoten efter fula tacklingen på Pettersson

Han tacklade Elias Pettersson så illa han svensken åkte på en hjärnskakning. Nu berättar Mike Matheson att han har bett om ursäkt till Pettersson.
– Folk önskar att jag ska begå självmord, säger han enligt Sportsnet.

ANNONS
|

Den svenske rookien, Elias Pettersson fick en flygande start i Vancouver Canucks. På sina fem första matcher blev det åtta poäng för Pettersson som lämnade Växjö Lakers inför den här säsongen.

Mot Florida Panthers smällde han in ännu ett mål innan han lurade skjortan av Mike Matheson. Det fick Florida-backen att ilskna till och ge Pettersson en tuff tackling innan han tog ett brottningskast och kastade ned svensken i isen.

LÄS MER: Här hyllas Zlatan av hockeyfansen

Pettersson fick hjälpas av isen och senare blev det klart att han hade åkt på en hjärnskakning. Enligt de första rapporterna blir han borta i minst en vecka och Matheson åkte på två matchers avstängning.

ANNONS

"Han hade inte behövt svara"

Nu går Mike Matheson ut och berättar om ursäkten till Elias Pettersson och hatet som han fått utstå efter tacklingen.

– Jag skrev till honom och bad om ursäkt. Han hade inte behövt svara, men jag uppskattar att han gjorde det, säger Matheson enligt Sportsnet.

– Att folk kan vara så inhumana. Det är tusentals människor som har kommenterat på mina sociala medier. De vill se mig död och hoppas att jag ska begå självmord eller drabbas av cancer. Det här tar det till en helt ny nivå och folk har till och med hotat min hund. När man går så här långt borde man kanske kolla sig själv i spegeln.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS