Benjamin Nygren uppges lämna belgiska Genk för spel i Holland.
Benjamin Nygren uppges lämna belgiska Genk för spel i Holland. Bild: VINCENT VAN DOORNICK

Benjamin Nygren uppges lämna belgiska ligan

Benjamin Nygren uppges lämna belgiska Genk för spel i Nederländerna. Enligt mediauppgifter i Nederländerna lånas Nygren ut till Heerenveen i Eredivisie, skriver Fotbollskanalen.

ANNONS
|

IFK Göteborgs tidigare anfallstalang Benjamin Nygren uppges lämna belgiska Genk. Enligt den nederländska tidningen Leeuwarder Courant är ett lån till Heerenveen i holländska högstaligan så gott som klart, skriver Fotbollskanalen.

Under sin tid i Belgien har 19-åringen haft svårt att få speltid.

– Jag skulle sammanfatta det som ett jävligt lärorikt år. Både fotbolls- och personlighetsmässigt. Allt från att bo själv, laga mat själv ... Sedan ska man komma ihåg att konkurrensen är stört mycket högre här. Det är inte lätt att ta en plats. Men jag känner ändå att det är en bra miljö, sa han till GP efter sin första säsong där han fick se många matcher från läktaren.

ANNONS

I år har det totalt blivit en match från start och två inhopp för 19-åringen.

Lämnade Blåvitt för rekordsumma

Benjamin Nygren lämnade IFK Göteborg som 17-åring sommaren 2019. Enligt uppgifter till GP var övergångssumman på omkring 50 miljoner kronor, vilket gjorde honom till IFK Göteborgs dyraste försäljning någonsin.

IFK Göteborg straffades dock av Svenska Fotbollförbundets disciplinnämnd efter rekordförsäljningen eftersom man ansett att Blåvitt betalade ut ersättning till agenten Denis Celebic vid övergången, vilket man inte får när spelaren i fråga är under 18 år.

LÄS MER:Efter rekordförsäljningen – Blåvitts straff står fast

Enligt Fotbollskanalen lånas Nygren in av Heerenveen för att ersätta den norske forwarden Runar Espefjord som har lånats ut till sin tidigare klubb Tromsø.

LÄS MER:Ett stort steg mot världstoppen

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS