Bengtsson klarade VM-kvalgränsen på Bislett

Fyra i säsongsdebuten på VM-kvalgränsen 4,55. Angelica Bengtsson siktar förstås högre än så nu när hon är skadefri och har jobbat hårt med tekniken och utrustningen.

ANNONS
|

Stavhopparen inledde säsongen med att göra måttliga 4,20 i en mindre tävling och den egentliga säsongspremiären var på Bislett. i Diamond League-galan fick hon det kvitto hon ville ha inför sommaren.

- Det är tidigt på säsongen och lite ostabilt, men mer kan man inte förvänta sig. Jag tycker att jag hanterade vindarna bättre än de flesta. Resultatet är godkänt, men jag saknar lite tävlingsrutin. Utmaningen i dag var att hålla ett smalare grepp på styvare stavar och det klarade jag.

ANNONS

- Jag gjorde det jag kom för att göra.

Ännu inte uttagen

Höjden tangerade VM-kvalgränsen. Den har Bengtsson klarat tidigare men det betyder inte att förbundskaptenen Karin Torneklint per automatik ger henne en VM-biljett.

- Det är nog för att jag inte hoppat så mycket utomhus och vi är flera som kandiderar, säger Bengtsson.

Hon tog 4,55 redan i första hoppet, men det tekniskt bästa gjorde hon på 4,40.

- Det kändes bäst. På 4,55 snubblade jag flera gånger på ansatsbanan och kom in i hoppet jättedåligt, men jag tänkte att jag kör för det är tävling och så klarade jag ändå. Det känns tryggt att klara den höjden med tanke på hur det gick till, säger 23-åringen.

ANNONS

Hoppar i Stockholm

4,65 var för högt den här gången. Kubanskan Yarisley Silva vann på 4,81.

- Jag gick all in, men det gick inte.

Målet på sikt är att nå topp 10-listan genom tiderna i Europa.

- Det betyder att jag måste ta 4,78. Jag tror inte att jag hade det i mig i dag, men kroppen känns bra och jag är skadefri, säger Bengtsson som har klarat 4,70 som bäst.

Redan på söndag tävlar hon i Diamond League-galan i Stockholm.

Oslo, TT:s utsände

ANNONS