Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Rolf-Göran Bengtsson på sin OS-häst Unita Ask. Arkivbild.

Bengtsson GP-vinnare i Falsterbo

I går togs han ut till sitt femte OS. I dag klev Rolf-Göran Bengtsson högst upp på pallen när Falsterboveckan avslutades med Grand Prix-hoppningen.

Det blev seger för Rolf-Göran Bengtsson och Clarimo Ask när Falsterbo Horse Show kulminerade i och med söndagens Grand Prix-hoppning. Bengtsson, som vilade sin OS-häst Unita, var ett av endast fem ekipage som lyckades få till en dubbelnolla på banan som byggdes av OS-banbyggaren Guilhermo Jorge.

- Omhoppningsbanan passade mig perfekt eftersom jag kunde göra mina högersvängar lite i skymundan. Det var Clarimos bästa placering någonsin så det är ju en fjäder i hatten för honom, sade Bengtsson efter att han tagit emot publikens hyllningar.

Några önskningar om att byta OS-häst har Bengtsson dock inte.

- Clarimo har en högre kapacitet men är inte lika stabil som Unita. I dag gör han en fantastisk prestation men jag kan nästan räkna med att han nästa gång kommer att göra något vilt och våldsamt. Jag får hoppas att vi framöver kan räkna med honom lite mer konstant.

Yajamila redo för OS

De övriga svenska OS-hopparna Henrik von Eckermann och Peder Fredricson, som båda matchade sina ordinarie hästar, var också med bland de tolv felfria hoppare som gick vidare till omhoppningen. von Eckermann såg ut att vara på väg mot att peta ner Bengtsson från första platsen, men snöpligt nog blev det en rivning för Yajamila på det sista hindret och en sjätteplats.

- Det var lite mitt fel, jag borde ha suttit upp i det sista galoppsprånget och inte attackerat så mycket. Hade jag inte gjort det hade vi varit etta och tvåa i dag, sade von Eckermann.

Trots att det inte höll hela vägen är han väldigt nöjd med beskedet från tävlingen: Yajamila har växt med uppgiften och är mogen för OS.

- I dag hoppar hon till och med ännu bättre än i nationshoppningen. Självklart måste man se mig som den svagaste länken i OS-laget, men nu kom jag kanske lite närmare de andra.

Peder Fredricson och All In, som under senaste tiden gjort dubbelnollor i både S:t Gallen och Rotterdam, rev två hinder i omhoppningen och fick nöja sig med en elfte plats. Den svenske OS-reserven Charlotte Mordisani hade ingen bra dag och avbröt den första omgången innan det sista hindret. Då hade hon och Miebello dragit på sig 29 straffpoäng.

Brasiliens Eduardo Menezes och Irlands Kenny Darragh slutade på andra respektive tredje plats.