Bella Gulldén om graviditeten: ”Inte populärt”

Isabelle Gulldén blev gravid under sin tid i franska klubben Brest – och berättar nu att det var allt annat än populärt.
– Jag hade tre helvetesår, säger hon i en intervju med Expressen.

ANNONS
|

Isabelle Gulldén är förmodligen Sveriges bästa handbollsspelare genom tiderna på damsidan. När hon 2018 lämnade rumänska Bukarest för franska Brest så var det en prestigevärvning – och när Gulldén kort efteråt blev gravid så var det uppenbart inte vad fransmännen hade tänkt sig.

– Det var inte populärt. Klart att de var glada för min skull, men nej, det var inte populärt att jag blev gravid nästan direkt. Jag hade tre helvetesår i Brest, men vi fick vår son där så på så sätt var det ändå det bästa ur det perspektivet, säger ”Bella” Gulldén i en intervju med Expressen.

ANNONS

Hon beskriver tiden i Frankrike som det värsta hon upplevt, och säger att hon hade svårt att komma in i laget. Att Gulldén dessutom var välbetald, även under sin gravidledighet, gjorde att relationen mellan Brest och Gulldén blev frostig.

– De ville bryta kontraktet men jag hade ensamrätt på mitt kontrakt och pengamässigt var det ett väldigt bra avtal så jag var nöjd och glad över att få njuta av familjelivet. Efter sommaren hade jag gått ner alla gravidkilon och helt plötsligt sågs jag som en ny människa där de behandlade mig bra igen. Det var verkligen speciellt...

Gulldén säger sig samtidigt ha viss förståelse för att fransmännen inte var nöjda med att deras stora stjärna blev med barn kort efter att hon värvats till klubben.

– Jag fattar att klubben blev sur, de la mycket pengar och krut på mig och bland det första som hände var sedan att jag blev gravid. Det känns ju inte fair men samtidigt finns den möjligheten för oss kvinnor, säger hon.

Isabella Gulldén vann nyligen Champions League med norska Vipers, och har nu flyttat hem till Sverige och Lugi för att komma närmare sin cancersjuka syster.

Hon är fostrad i Sävehof.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS