Bella - från klarhet till klarhet

ANNONS
|

Isabelle Gulldén går från klarhet till klarhet. När den spelintelligenta 19-åringen hade visat sina färdigheter för förbundskaptenerna var hon given i OS-truppen.

Vid den här tiden i fjol spelade Isabelle Gulldén ungdoms-EM. Nu väntar OS-turneringen i Peking. Hyfsat stora kontraster och ibland har nog 19-åringen haft lite svårt att hänga med i svängarna.

Karriären går verkligen spikrakt uppåt och det i rekordhastighet.

-Jag trodde inte att jag skulle komma med till OS. Uffe (Schefvert, förbundskapten för damlandslaget) pratade om U-VM och jag var väldigt inställd på att det var där jag skulle spela, men när jag såg mitt namn i truppen, det var helt overkligt. Jag satt bredvid Sara Eriksson, som också var lite osäker på grund av att hon har varit skadad mycket, vi bara tittade på varandra och så kom glädjetårarna, berättar "Bella".

ANNONS

Tjejen som fortfarande bor hemma hos mamma och pappa ska ut på sitt livs äventyr.

- Jag har aldrig varit så långt hemifrån, inte under så lång tid heller. Det gäller att kunna koncentrera sig på handbollen och göra på exakt samma sätt som jag brukar. Jag tror inte det ska bli några problem, men det känns svårt att föreställa sig hur det blir där borta, säger hon och himlar med ögonen.

Sverige gör första OS-turneringen och de flesta spelarna i handbollslandslaget hör till de minst rutinerade av samtliga Pekingresenärer. Samtidigt har Gulldén & Co hamnat i en riktigt tuff grupp med flera världsnationer, bland annat Ryssland och Ungern.

-Men det känns skönt att kunna slå ur underläge, ingen har några förväntningar på oss. Spelar vi på topp kan vi ändå vinna matcher, vi har ett riktigt bra lag och alla trivs tillsammans. Det ska bli kul och jag hoppas att vi kan ta oss vidare från gruppen.

Stenhård träning, utflykter, biobesök och mycket tid tillsammans har svetsat samman gruppen och under Skandinaviska öppna mästerskapet nyligen visade svenskorna prov på en häftig vinnarmentalitet när de vände ett sjumålsunderläge mot Danmark till seger. Dessutom har de yngre spelarna alltid visat en befriande respektlöshet, oavsett vilka som stått på andra sidan.

ANNONS

-Vi tror på oss själva, vi skrattar och gråter tillsammans, ställer upp för varandra och jag tycker att förberedelserna har varit riktigt bra. Jag ställer alltid höga krav på mig själv, känner jag att jag har gett allt jag kan så kommer jag att vara nöjd oavsett hur det går, säger Gulldén.

Även om hon hoppas på sitt eget lag, håller hon Norge och Ryssland som favoriter i turneringen.

-Det är två riktigt bra lag. Det kommer antagligen att stå mellan dem.

Flera klubbar ute i Europa har fått upp ögonen för Sävehofs supertalang, men tidigare i somras valde hon trots allt att förlänga kontraktet med ytterligare tre år.

-Jag känner mig inte redo att byta liga, jag bor ju fortfarande hemma hos mamma och pappa. Det finns många bitar kvar som jag vill testa på hemma i Sverige innan jag drar iväg och blir proffs. Jag har ingen brådska.

ISABELLE GULLDÉN

Född:

Familj:

Bor:

Position:

Klubb:

Meriter:

Yrke:

Om utmärkelsen Årets junior i GP:

Favoritgrenar vid sidan om handbollen:
ANNONS