Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Belinda Bencic jublar efter den vunna matchbollen mot Karolina Pliskova.

Belinda Bencic skräller vidare

Först Naomi Osaka och sen Karolina Pliskova, schweiziskan Belinda Bencic gillar att möta världsessen. I Indian Wells mastersturnering är hon i semifinal efter en ny imponerande skalp. Nu väntar världsåttan Angelique Kerber.

Belinda Bencic fortsätter att rada upp segrar. Och gärna mot högkvalitativt motstånd. Mot femteseedade Karolina Pliskova blev det 6–3, 4–6, 6–3 i kvartsfinalen i Indian Wells.

- Det är klart att jag har fått självförtroende. Jag sätter inte extra press på mig själv, jag spelar bara på. Ju mindre jag tänker ute på banan desto bättre går det, säger 22-åringen vid en presskonferens.

Pliskova, som har visat fin form under 2019, såg ut att gå mot storförlust, men spelade upp sig rejält efter en medioker start. Tjeckiskan tog kommandot i andra set och inledde den tredje och avgörande akten på samma sätt. Men Bencic bet ihop och trots stor press höll båda spelarna sina servar fram till 4–3 till schweiziskan. Ett avgörande break där avgjorde matchen.

- När man är full av självförtroende kan man lita på sina instinkter och behöver inte tänka så mycket. Jag spelar definitivt så och det går bra, så jag har inga planer på att ändra på det, säger Bencic, som sedan relativt enkelt kunde serva hem matchens sista game.

Vann i Dubai

Med sitt facit den senaste månaden räds Bencic heller inte sin semifinalmotståndare, tyska världsåttan Angelique Kerber, som i sin kvartsfinal besegrade Venus Williams med 7–6, 6–3. I stället är det Kerber som får ses lite som underdog.

- Hon har massor av självförtroende. Hon har spelat otroligt bra de senaste veckorna, men jag ska göra mitt bästa, säger Kerber om Bencic.

I Dubai förra månaden ställdes den 23-rankade Bencic i rask takt mot fyra spelare rankade åtta eller bättre, med fyra vinster och en turneringsseger som facit.

I Indian Wells har hon förvisso fått hjälp av Jekaterina Alexandrova, som slog ut Caroline Wozniacki, men när Bencic i sin tur manövrerat ut ryskan stod Naomi Osaka på andra sidan nätet. Världsettan fick dock bara med sig fyra game mot Bencic, som gick vidare till kvartsfinal, där det alltså blev en ny vinst.

"Flera steg framåt"

Resultaten har märkts på rankningen. I Januari återfanns Bencic på plats 55, inför Indian Wells hade hon klättrat till plats 23 och vid nästa uppdatering kommer klättringen fortsätta. Hon har dock en bit kvar till sin egen högstaplacering, 7, som hon nådde efter sin semifinalplats i Australian Open 2016. Efter den toppen har karriären störts av skador, men nu ser Bencic framåt.

- Jag har tagit flera steg framåt. Jag känner absolut att jag rör mig mycket, mycket bättre på banan nu än någonsin tidigare, säger hon.

- Jag känner faktiskt aldrig att jag blir trött eller åtminstone mer trött än min motståndare. Det tror jag definitivt att man behöver känna mot topp tio-spelare, och inte bara under en vecka utan många veckor i rad.