Romelu Lukaku och Michy Batshuayi firar den sistnämndes mål i VM-genrepet hemma mot Costa Rica.

Belgien vann genrepet övertygande

Costa Rica tog förvisso ledningen. Sedan vaknade Belgien till liv och visade klass. Romelu Lukaku gjorde två mål i Belgiens klara 4–1-seger i VM-genrepet hemma i Bryssel.

|

Belgien ses som en av favoriterna i kommande VM i Ryssland. Och det visade de verkligen prov på i genrepet på hemmaplan mot Costa Rica med bländande spel och blixtsnabba spelvändningar bland annat.

Belgiens Dries Mertens kvitterade efter halvtimmen, sju minuter efter Bryan Ruiz ledningsmål. Och strax före halvtid stormade Belgien fram i en kontring som till slut nådde den meste målskytten i landslaget Romelu Lukakus fot när han stod påpassligt och rätt i straffområdet. Han var inte heller färdig där för kvällen.

Belgien, som vräkte in mål i VM-kvalet, inte mindre än 43 strutar, fortsatte att ösa på i den andra halvleken.

Fem minuter in i halvleken flög Belgien fram på nytt i ett raskt anfall och Nacer Chadli lyfte från högerkanten in ett inlägg som Lukaku var sist på med en kraftfull nick.

Lukaku var sedan också delaktig när Michy Batshuayi fastställde slutresultatet. Hemmalaget fullkomligen rullade upp gästerna och den 25-årige Manchester United anfallaren slog på en touch fram bollen till Batshuayi som enkelt kunde stöta in 4–1.

Belgien inleder VM den 18 juni mot Panama. De har också Tunisien och England i sin grupp.