Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Adnan Maric, 22, blev BK Häckens andra nyförvärv på trettondagen. Bild: DANIEL STILLER

Bekräftat: Tidigare utlandsproffs ansluter till Häcken

GP:s uppgifter har bekräftats av BK Häcken. Den förre Swansea-spelaren Adnan Maric har skrivit på för en säsong på Hisingen.
– Det är en bra klubb som spelar fin fotboll, så det är riktigt kul att vara här, säger nyförvärvet.

Angered-killen Adnan Maric gick till Gais redan som 16-åring – och sedan vidare för ett utlandsäventyr i Swansea. I somras gick dock kontraktet med den walesiska klubben ut, och i november blev det provspel i BK Häcken.

– Häcken är en fin klubb. En stabil klubb i allsvenskan. Allt positivt om Häcken men mer än så vågar jag inte säga för det är inte mitt beslut. Det är klubbens, sa han till GP den gången.

Men uppenbarligen imponerade 22-åringen på den sportsliga ledningen. På nyårsdagen kunde GP avslöja att mittfältaren skrivit på för klubben – och nu bekräftar Häcken att ett ettårskontrakt är påskrivet.

LÄS MER: Maric tillbaka i svensk fotboll – klar för Häcken

Ses som ersättare till Ackermann

– Vi såg en bra fotbollsspelare med många intressanta egenskaper. En hel spelare som är bra och kan bli ännu bättre, förklarar sportchef Sonny Karlsson beslutet på klubbens hemsida.

Av pressmeddelandet framgår också att klubben ser Maric som en rak ersättare till Kevin Ackermann – som nyligen lämnade Häcken för Örgryte.

– Jag är jättesugen på att äntligen få köra igång. Det har varit en lite tuffare period, något jag inte planerade men så är fotbollen ibland. Nu är jag riktigt taggad på att köra igång säsongen här och utvecklas till att bli så bra som jag kan bli, säger Adnan Maric själv till hemsidan.

LÄS MER: Klart: Leo Bengtsson till Häcken

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.