Bekräftat: Pathrik Westerholms ben brutet

Säsongen är över för Frölundas Pathrik Westerholm, 27. Efter gårdagens obehagliga bilder i sista kvartsfinalen bekräftar klubben att Westerholm opereras för ett brutet ben.
– Det var helt av. Så det var inte något roligt besked, säger tränare Roger Rönnberg.

ANNONS
|

GP kunde redan i går avslöja att Pathrik Westerholm missar resten av säsongen efter otäcka skadan mot Malmö.

Westerholm tappade balansen och brakade in i sargen med foten före, precis vid det egna båset – och på TV-bilderna tycktes benet hänga i ett onaturligt läge.

– Det såg inte bra ut. Vi får steppa upp och spela för honom resten av slutspelet, sade matchhjälten Chay Genoway till GP under gårdagen.

LÄS MER:Uppgifter: Westerholms säsong över

Nu bekräftar Frölunda att forwarden i dag opereras för ett benbrott, och att segermatchen mot Malmö (4–1) blev 27-åringens sista för våren.

"Vi tänker på dig och önskar dig en snabb återhämtning", skrev klubben på Twitter under måndagsförmiddagen.

ANNONS

Frölundas huvudtärnare Roger Rönnberg utvecklar för GP:

– Både för spelaren och människan Pathrik är det vansinnigt tråkigt. Han hade sina problem med knäskadan i fjol, kämpade sig igenom den och har drömt om att spela om ett SM-guld nu. Jag lider verkligen med Pathrik, säger han.

'Vad var beskedet ni fick från röntgenbilder och så vidare?

– Det (benet, reds. anm.) var helt av. Så det var inte något roligt besked.

LÄS MER:Mattsson skiner som starkast under slutspel

Pathrik Westerholm – som tillsammans med brodern Ponthus sitter på utgående kontrakt med Frölunda – har denna säsong gjort 29 poäng på 56 matcher. Vem som ersätter honom i tredjekedjan återstår att se.

– Exakt hur vi väljer att sätta hop laget får vi se. Det beror på om Mustonen blir frisk. Sedan får vi ju in Hjalmarsson också, säger Roger Rönnberg.

Kan man samla kraft från detta på något sätt?

– Ja, jag tror att spelarna i laget får ytterligare någonting att spela för. Det ger ännu mer vilja att vinna. Så det tror jag är bra, säger Roger Rönnberg.

Frölunda inleder semifinalen kommande helg – mot antingen Luleå, Djurgården eller Skellefteå.

ANNONS