Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Roberth Björknesjö när han tränade IK Frej. Arkivbild.

Bekant ansikte tar över ansvaret i BP

BP-bekantingen Roberth Björknesjö tar över ansvaret efter den senaste tidens turbulens i klubben – och han gör det som både tränare och sportchef.

Efter Aftonbladets granskning om pennalism och sexism inom Brommapojkarna har tränarna Luis Pimenta och Goncalo Pereira sparkats, och sportchefen Daniel Majstorovic lämnade klubben i går. Nu har BP gjort klart med Roberth Björknesjö som ersättare till både Pimenta och Majstorovic.

- En personlig människa med ett stort hjärta och inte minst ett stort BP-hjärta. Vi är jätteglada över att få tillbaka honom och hans kompetens. Det känns oerhört positivt inför framtiden, säger klubbdirektören Henrik Nilsson.

"Vill korta infovägen"

TT: Kändes det viktigt att ta in någon med en relation till klubben med tanke på det som har hänt?

- Det viktigaste var ju att hitta någon som är överens om värdegrunden och förstår den. Sen att det är en person som har anknytning till BP är ett stort plus, säger Nilsson.

Björknesjö kommer att vara både sportchef och tränare i form av en roll som manager. Han kommer att rapportera direkt till klubbdirektören för att minska avståndet mellan laget och kontoret.

- I ljuset av de anklagelser som framfördes av Aftonbladet har vi gjort den här utredningen och kommit fram till att det här med informationsflöde är oerhört viktigt att det fungerar. Vi har velat korta "infovägen" så att vi inte hamnar i situationer där det är för långt mellan planen och kontoret, och då tror vi att det här är vägen framåt. Vi hittade dessutom en person som väl fyller den rollen, säger Nilsson.

Ansluter efter helgen

Sedan Aftonbladet publicerade sin granskning i förra veckan påbörjades en intern utredning, som ledde till att huvudtränaren Luis Pimenta och hans assisterande Goncalo Pereira fick sparken. Dessutom har sportchefen Daniel Majstorovic lämnat sitt uppdrag. Men trots att tränar- och sportchefsfrågan är löst är inte utredningen helt klar.

- Fokus har varit på att få allt det här på plats. Efter helgen ska vi ta ett beslut. Just nu tror jag att alla inblandade behöver få lite distans och vila, för att sedan kunna ta kloka beslut och resonera för att se om vi är klara.

Roberth Björknesjö kommer att ansluta efter helgen. Roger Palmgren och Dali Savic som tills vidare tog över ansvaret efter Pimenta kommer att ha en roll i A-laget. Det är oklart exakt hur den kommer vara utformad, men Björknesjö kommer att ha det yttersta ansvaret. Han har tidigare tränat BP mellan 2010 och 2013 och med honom vid rodret tog klubben klivet från superettan till allsvenskan 2012. Han kommer närmast från IK Frej som han har lett sedan sommaren 2017.