Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Debutanten Kristoffer Peterson, nummer 24, tar sig för pannan efter misstaget som ledde till Slovakiens kvittering. Kristoffer Nordfeldt och Sotirios Papagiannopoulos är lika besvikna.

Bedrövad Peterson kramades om av Andersson

Åtta dagar med landslaget gav ett inhopp på tio minuter mot Slovakien. Kristoffer Peterson stökade undan debuten med att stöka till det rejält för sig med misstaget som kostade segern.

Peterson har en strålande säsongsinledning bakom sig med Heracles i den nederländska ligan. Han toppar skytteligan på åtta mål och har på kort tid gjort sig ett namn.

Framfarten gick inte Janne Andersson och assisterande förbundskaptenen Peter Wettergren förbi, snarare gav den en plats i landslagstruppen.

Mot Ryssland i Nations League i Kaliningrad fick han sitta på läktaren, men med tio minuter kvar mot Slovakien fick han chansen.

Det gick inte bra.

Petersons slarv på mittplanen ledde till Slovakiens sena 1–1-kvittering. Albert Rusnak fick en gräddfil framåt och dessutom fin träff från distans.

- Jag får lära från det som hände. Det är svårt när man ska göra sin debut, men till nästa gång får jag lära mig att ha ännu mer fokus, säger Peterson.

Förbundskaptenen Janne Andersson tröstade honom efteråt.

- Jag gav honom en kram ute på planen och gav honom det stödet, precis som alla andra spelare gjorde. Det är sånt som händer i fotboll. Det är olyckligt när det händer och jättetråkigt. Vi kommer att fortsätta att klappa om Kristoffer. Det ingår att ibland går det fel och det gäller att kunna hantera det också.

- Det är en del i mognadsprocessen som spelare och det är jag övertygad om att han kommer att klara på ett bra sätt, säger Andersson.