Bayern historiska CL-mästare

Bayern München är Champions League-mästare efter att ha gått obesegrade genom hela turneringen, som första lag genom historien. I finalen blev det 1–0 i Lissabon mot Paris Saint-Germain.

ANNONS
|

När timmen var spelad nickade fransmannen Kingsley Coman in 1–0 tyskarna, fint framspelad av Joshua Kimmich. Coman, som debuterade i PSG:s A-lag som 16-åring blev tungan på vågen den här kvällen. Målet visade sig nämligen bli avgörande för de numera sexfaldiga CL-mästarna.

PSG, med Neymar och Kylian Mbappé på topp skapade inte speciellt mycket. Men trots det borde nog Mbappé blivit målskytt. Strax före pausvilan blev han helt fri i straffområdet, men avslutade med en tafatt bredsida som Manuel Neuer enkelt kunde rädda.

När slutsignalen ljöd brast Neymar ut i tårar på planen och tröstades av motspelare.

Triumfen innebär att Bayern München, som redan vunnit ligan och inhemska cupen, nu tagit hem trippeln. Det lyckades man även med säsongen 2012–2013. Tränaren Hans-Dieter Flick tog över laget, då i kris, så sent som i november 2019 efter att Niko Kovacs sparkats.

ANNONS

Bayerns facit under säsongens CL: Elva segrar, noll kryss, noll förluster. 43–8 i målskillnad.

Här nickar Kingsley Coman in 1–0 för Bayern München.
Här nickar Kingsley Coman in 1–0 för Bayern München. Bild: Manu Fernandez/AP/TT
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS